The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Târg Bursa Binelui de Ziua Internațională a Cooperativelor și Cooperației meșteșugărești

News / 09 Iul 2015 / INSTITUTE.RO
  • Târg Bursa Binelui de Ziua Internațională a Cooperativelor și Cooperației meșteșugărești
1/1
Bursa Binelui, singura platformă online unde donațiile sunt necomisionate, organizează Târgul Bursa Binelui cu ocazia Zilei Internaționale a Cooperativelor și Cooperației meșteșugărești. Târgul va avea loc în data de 10 iulie, la cafeneaua The Institute (Știrbei Vodă 104-106), între orele 16.00 și 21.00.
 
Bursa Binelui este o platformă care aduce împreună organizațiile care au nevoie de sprijin pentru a-și desfășura proiectele și oamenii care vor să investească în faptele bune din comunitatea lor. Târgul Bursa Binelui este printre primele manifestări ale proiectului care depășește zona online și își propune să creeze un prilej de întâlnire între actorii platformei . 
 
Organizațiile care vor participa sunt Atelier Simpluș / Asociația ALIAT, Țaca Paca/ Cohn and Jansen JWT pentru Asociația Hercules, Fundația Motivation - Atelierul de Terapie Ocupațională, Brutăria CONCORDIA, remesh/ Ateliere Fără Frontiere, Wunderkraft, Mesteshukar ButiQ, Lumină pentru România - Asociația Free Miorița, Touched Collection, Atelierul de Pânză / ViitorPlus - asociația pentru dezvoltare durabilă, Merci Charity Boutique și Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23”. 
 
• Atelier Simpluș va prezenta jucăriile Lili și Lulu, născute din dorința de a crea un mediu de lucru stabil pentru persoanele angajate, șomeri de lungă durată care nu reușeau să se integreze pe piața muncii.
• Țaca Paca va pune la vânzare jucării făcute din cartoane, pet-uri și țevi, al căror preț se transformă în fonduri pentru a oferi jucării adevărate copiilor din familiile defavorizate.
• Fundația Motivation va expune obiecte realizate în cadrul atelierului de terapie ocupațională de către tineri cu dizabilitati, cu vârste între 16 și 27 de ani, îndrumați de către terapeuți.
• Brutăria CONCORDIA va vinde produse de panificație, realizate de tineri aflați în dificultate și care sunt încurajați să urmeze cursurile de brutar/patiser ale Școlii de Meserii CONCORDIA.
• remesh va prezenta sacoșe, genți și accesorii unice realizate din deșeuri publicitare stradale de către persoane dezavantajate.
• Wunderkraft va expune obiecte pentru femei, bărbați și copii, produse de casă și grădină și obiecte artizanale realizate prin tehnici de reciclare creativă.
• Meșteshukar ButiQ va propune colecții în serie mică sau unicat care îmbină meșteșugul tradițional rom cu designul modern.
 
• Asociația Free Miorița va expune și va vinde fotografii din cadrul campaniei „Lumină pentru România” realizate de Andrei Becheru, becuri opaiț, tricouri din campania „Lumină pentru România” și autocolante Free Miorița.
• Touched Collection va prezenta bijuterii create de mame aflate în dificultate, victime ale violenței domestice sau a traficului de persoane.
• Atelierul de Pânză va vinde sacoșe din bumbac cu imprimeurile Atelierului și sacoșe realizate din textile reciclate.
• Merci Charity Boutique va fi prezent cu accesorii și obiecte vestimentare.
• Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” va expune obiecte din ceramică și emailate. 
 
Ziua Internațională a Cooperativelor și Cooperației Meșteșugărești a fost prima dată sărbătorită în 1994, când a fost recunoscut rolul cooperativelor ca factor indispensabil al dezvoltării economice şi sociale. În fiecare an, prima sâmbătă din luna iulie este dedicată Zilei Internaționale a Cooperativelor și Cooperației Meșteșugărești.