The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

glo se alătură inițiativei unteatru și transmite gratuit spectacolul EineKleineNachtmusik

Articol / 24 Mar 2020 / The Institute
  • glo se alătură inițiativei unteatru și transmite gratuit spectacolul EineKleineNachtmusik@Miluta Flueras
  • glo se alătură inițiativei unteatru și transmite gratuit spectacolul EineKleineNachtmusik@Miluta Flueras
  • glo se alătură inițiativei unteatru și transmite gratuit spectacolul EineKleineNachtmusik@Adi Bulboacă
  • glo se alătură inițiativei unteatru și transmite gratuit spectacolul EineKleineNachtmusik@Adi Bulboacă
  • glo se alătură inițiativei unteatru și transmite gratuit spectacolul EineKleineNachtmusik@Miluta Flueras
1/5
#StaiAcasă. Începe spectacolul

Miercuri, pe 25 martie, de la ora 19:00, românii din întreaga lume vor putea urmări live, gratuit, un spectacol unteatru difuzat online cu sprijinul glo.

Brandul se alătură inițiativei artistice unteatru, susținând costurile transmisiunii și ajutând teatrul independent să își continue activitatea în această perioadă. ,,EineKleineNachtmusik’’, de Gigi Căciuleanu, este primul spectacol care va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook unteatru.

Încă din prima zi a crizei, unteatru a anunțat că va continua să joace în mediul online, pentru a se putea susține și pentru a rămâne alături de artiștii care depind de veniturile încasate după fiecare reprezentație. Accesul publicului în sala de spectacole a fost restricționat, dar spectatorii din toată lumea pot urmări reprezentațiile live, printr-o transmisiune privată, în baza unui bilet achiziționat de pe platformele partenere. După anunțul oficial, reacțiile pozitive nu au întârziat să apară. Zilnic, spectacolele unteatru ajung în peste 200 de case, depășind granițele țării și generând valuri de empatie în rândul spectatorilor. În semn de mulțumire pentru toată această susținere, unteatru va difuza gratuit, cu susținerea glo, spectacolul ,,EineKleineNachtmusik’’ - de Gigi Căciuleanu, un oneman show cu Lari Giorgescu, pe muzica lui W.A. Mozart și textele lui Gigi Căciuleanu.

Un proiect independent lansat în urmă cu 10 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producții de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureștean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artiști s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spațiu construit din dorința de a oferi un mediu al libertății totale de exprimare prin teatru. În 2019, unteatru a fost distins cu Premiul de excelență UNITER – cea mai importantă recunoaștere oferită unei instituții artistice de către profesioniștii din lumea teatrului. În tot acest timp, proiectul s-a susținut exclusiv din și prin vânzarea de bilete, cele mai multe dintre spectacole fiind produse cu resurse minime, din dragoste pentru teatru.

Sprijinul oferit de marile branduri micilor afaceri este, în această perioadă, mai mult decât necesar. În contextul unui declin economic, multe dintre acestea riscă să dispară fără un proces de reinventare. unteatru a reușit să se adapteze noilor condiții într-un timp foarte scurt, dar această nouă viziune implică și mai multe cheltuieli. Ajutorul oferit de glo vine într-un moment-cheie din existența instituției culturale independente, oferind publicului liber acces la cultură.