The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ana Ștefan // Decizii

Articol / 12 Ian 2015 / Participant diploma 2014
  • Ana Ștefan // Decizii
  • Ana Ștefan // Decizii
  • Ana Ștefan // Decizii
  • Ana Ștefan // Decizii
  • Ana Ștefan // Decizii
1/5
Am  pornit de la o cutie de lemn și câteva piese de joc colorate, din lemn. Apoi, fiind pasionată de xilogravura japoneză, am realizat o serie de desene, unde grupuri de roboței își urmează conștiincios drumul. În paralel, am creat jucăriile din lemn, corpuri geometrice diferit colorate, ce pot fi privite și ca elemente de limbaj plastic.

Jocul există în două variante: o dată ca joc de tip boardgame, iar, pe de alta parte, aceleași personaje (în număr de zece) sunt supradimensionate și capătă o altfel de interpretare. Lucrarea a fost denumită „Decizii” pentru că roboții astfel înfățișați îl plasază pe jucător în două ipostaze, accea de a fi cel care decide sau cel care lasă puterea de decizie în voia sorții.

Crearea unui joc ca subiect al lucrării de licență are la bază dorința mea de a aduce o notă funcțională, pozitivă și interactivă a ceea ce pot crea prin intremediul limbajului artistic. Mi-am dorit ca rezolvarea propusă să rezulte într-un obiect ce poate fi ‚,însulfețit”, o propunere de care te poți atașa, în care te implici, nu doar ca privitor, ci ca parte integrantă.