The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Se deschide expoziția „Viaţa Romilor. Lungo Drom”

News / 07 Dec 2017 / INSTITUTE.RO
  • Se deschide expoziția „Viaţa Romilor. Lungo Drom”
1/1
Ambasada Spaniei şi Institutul Cervantes din Bucureşti, în parteneriat cu Centrul Naţional de Cultură a Romilor-Romano Kher organizează expoziţia „Viaţa romilor. Lungo Drom”, care se deschide miercuri (13 decembrie, orele 18:30) la Institutul Cervantes.

Evenimentul va include şi un recital de poezie în limbile spaniolă, română şi romani, în acompaniament de chitară şi ţambal, susţinut de artişti de etnie romă, moment oferit de Centrul Naţional de Cultură a Romilor-Romano Kher.



Expoziţia este împărţită în două mari capitole: "Viaţa trăită" - trecutul, începând cu migraţia iniţială din India şi până la finele anilor '70 în Spania, şi "Viaţa viitoare" - o radiografie a prezentului şi a ceea ce se aşteaptă de la relaţia dintre romi şi restul populaţiei în anii ce vor veni. "Vidas Gitanas" (Viaţa romilor) spune povestea poporului rom spaniol, dincolo de prejudecăţi şi clişee, prezentând moştenirea lăsată de acesta şi profundele sale influenţe asupra culturii spaniole. Expoziţia aduce în prim-plan viaţa de zi cu zi a romilor, atât de puţin cunoscută: felul în care trăiesc, meseriile practicate, îngemănarea trecutului cu prezentul, modul în care au trecut peste greutăţi până în zilele noastre şi provocările cu care se confruntă.



Romii reprezintă cea mai importantă populaţie minoritară din Europa, dar şi una dintre cele mai puţin cunoscute de societăţile majoritare. În ciuda istoriei grele pe care au parcurs-o timp de secole, aceştia au rămas aproape necunoscuţi, la aceasta contribuind şi faptul că au fost respinşi de societăţile în care au trăit. Toate acestea au dus la o ignorare a realităţii romilor şi, implicit, la o îndepărtare de această comunitate prezentă pe continentul nostru de peste 500 de ani. Expoziţia îşi propune să faciliteze această cunoaştere a istoriei romilor spanioli şi a contribuţiei lor la patrimoniul cultural al Spaniei. 



Locurile la vernisaj sunt limitate. Rezervări la telefon: 021 318.11.03.

PROGRAM DE VIZITARE
13 decembrie 2017 - 17 februarie 2018
(cu excepţia intervalului 22.12.2017 - 03.01.2018
şi a zilei de sâmbătă 10.01.2018)

Luni-Vineri, 09.00 - 19.00
Sâmbătă, 09.00 - 15.00
Duminică - închis

Intrarea este liberă.