The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

OPEN CALL feeder workshops

/ 11 Sep 2018 / The Institute
  • OPEN CALL feeder workshops
1/1
Apel deschis pentru lucrări destinat tinerilor artiști, arhitecți, designeri, graficieni și muzicieni cu tema: „Harta emoțională a străzii mele”.
feeder workshops își propune să devină o platformă interactivă online de debut și self-publishing pentru tinerii artiști, designeri, arhitecți, ilustratori, graficieni și muzicieni continuând activitatea de descoperire, promovare și conectare a talentelor locale cu audiențe internaționale, întreprinsă de platforma online feeder.ro timp de 14 ani. Prin acest proiect se dorește creșterea aprecierii tinerilor pentru arta și designul românesc, dar și stabilirea de conexiuni reale prin investigarea interacțiunilor multidisciplinare posibile. Activitatea artistică stimulează inovația și noi modele de gândire. Adesea funcționând ca memorie colectivă pentru comunități, arta este un rezervor de idei creative pentru generațiile viitoare.

Declinându-se într-o serie atipică de produse culturale, feeder workshops are un dublu rol:
  • un program educațional pentru tineri artiști care informează despre capacitatea internetului de a conecta autorii cu audiențe globale, cu ajutorul noilor metode de digitalizare a lucrărilor și self-publishing online, facilitând întâlnirea și producția artistică în mediul fizic.
  • un program curatorial participativ care propune implicarea comunității online în procesul de selecție a lucrărilor și expunerea online într-un spațiu virtual remarcabil.
  • feeder workshops este concepută ca platformă online prin care publicul poate accesa imagini video hi-resolution și sunete ale artiștilor români și internaționali, expoziții interactive și informații contextuale. Proiectul cultural este co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național.

    Participă!

    Trimite către info@saveorcancel.tv următoarele materiale:
  • formularul de înscriere completat: nume, adresă de e-mail, scurtă biografie a autorului sau descrierea echipei, link către portofoliu, descrierea lucrării; descarcă formularul.
  • propunerea: o lucrare vizuală – desen, video, randare, ilustrație, etc., sau audio – o piesă, field recordings, etc., care ilustrează sentimente pe care le asociezi cu locuri de pe strada ta
  • Pentru fișierele mai mari de 6mb, folosește wetransfer, dropbox sau google drive.
    Poți participa cu o singură propunere la acest open call.
    Selecția câștigătorilor va fi făcută de către public alături de juriul format din echipa Save or Cancel.
    Citește termenii și condițiile apelului deschis.

    Program Open Call feeder workshops
    21 August – 21 Septembrie: Înscrieri
    28 Septembrie – 3 Octombrie : Jurizare și vot online anonim
    4 Octombrie: Anunț câștigători
    14 Octombrie: vernisaj expoziție online

    PREMII: 3 premii în valoare de 600 lei net, fiecare; promovare în cadrul acțiunilor proiectului feeder workshops.

    *Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

    Despre Save or Cancel
    Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
    Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.