The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ALEXANDRA GEANINA BURTIUC // DIVERGENT

Articol / 04 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ALEXANDRA GEANINA BURTIUC // DIVERGENT
  • ALEXANDRA GEANINA BURTIUC // DIVERGENT
  • ALEXANDRA GEANINA BURTIUC // DIVERGENT
  • ALEXANDRA GEANINA BURTIUC // DIVERGENT
  • ALEXANDRA GEANINA BURTIUC // DIVERGENT
1/5
Alexandra Geanina Burtiuc a studiat în Liceul de Artă, Arad, a luat locul II la Olimpiada Natională de Istoria artei în 2014 și e absolventa a Universității de Artă și Design, Cluj-Napoca, atât la secția Modă-design vestimentar, cât și la Istoria și teoria artei.

 Divergent


Sursa de inspirație psihologică a proiectului este hipersensibilitatea, iar sursa de inspirație vizuală este peștera. Dar pentru a explica legătura dintre cele două elemente am creat o metaforă: personajul hipersensibil este centrul colecție, în jurul căruia gravitează mai multe tiprui de peșteri. Fiecare peșteră reprezintă o emoție sau o stare emoțională (peștera de cristale e simbol pentru puritate, inocență, potențial; peștera vulcanică e simbol pentru agitație, furie, pasiune; peștera de gheață e simbol pentru ignoranță, frumusețe, calm, etc), iar personajul este cel care diverge înspre ele, empatizând și conectând toate tipurile de peșteri, deci toate emoțiile. Astfel că într-un final personajul ajunge să își creeze propria versiune, propria peșteră, individuală, metaforică; ajunge să creez un interior metafizic care conține un mix bogat de idei, sentimente și emoții, care se cer explorate, asemeni unei peșteri.