The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Festivalul SoNoRo XV „Pasărea Măiastră” continuă în București între 28 noiembrie – 9 decembrie

Articol / 25 Noi 2020 / The Institute
  • Festivalul SoNoRo XV „Pasărea Măiastră” continuă în București  între 28 noiembrie – 9 decembriedan
1/1
Festivalul SoNoRo XV „Pasărea Măiastră” continuă cu o serie de concerte transmise live din câteva dintre cele mai frumoase muzee și reședințe istorice private din București, în perioada 28 noiembrie – 9 decembrie 2020.

Concertele se vor putea urmări pe platforma https://festival.sonoro.ro/ și pe cele ale partenerilor: Raiffeisen Bank (https://art.raiffeisen.ro/) și Vodafone Business (https://www.vodafone.ro/impreunamaiputernici).

Concertele care deschid partea a doua a Festivalului SoNoRo, intitulate Muza adormită (28 noiembrie) și Masa Tăcerii (29 decembrie), sunt inspirate din opera lui Constantin Brâncuși. Primul concert de la București va avea loc la sediul Artmark, în Palatul Cesianu-Racoviță, o clădire splendidă a cărei poveste începe la sfârșitul secolului al XIX-a și care a traversat timpul până în zilele noastre.

Transmisiile live ale concertelor vor fi completate cu imagini ale unei selecții de fotografii realizate de Brâncuși și ale afișelor celor mai importante expoziții ale sale, expuse în Galeria DADA din București, precum și de imagini filmate de către sculptorul român în atelierul său, care au fost proiectate anul trecut la expoziția din BOZAR, în cadrul Festivalului Internațional Europalia.

„Suntem încântați de entuziasmul cu care publicul a primit primele concerte și de numărul mare de ascultători care a asistat la transmisiile live din sălile de concert din Brașov și Sibiu, pe platformele SoNoRo și cele ale partenerilor noștri. Chiar dacă am fost nevoiți să ne invităm ascultătorii doar în sala virtuală de concerte, anul acesta am dorit să păstrăm ținuta concertelor și ne-am străduit să oferim o ediție cu adevărat aniversară, cu un repertoriu foarte bogat și interpretări de excepție, într-un format adaptat pentru mediul online. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și ne-au sprijinit prin donații. Toate acestea ne-au oferit energia și inspirația pentru pregătirea parții a doua a Festivalului SoNoRo și sperăm să vă avem aproape în continuare, în fiecare seară, la fiecare concert, lăsând lăsăm emoția muzicii să ne reconecteze” – Răzvan Popovici, Directorul executiv al Festivalului SoNoRo.

Concertele părții a doua a Festivalului SoNoRo vor fi interpretate de muzicieni remarcabili care provin din Rusia, Germania, Spania, Japonia, Argentina și România: Alina Pogostkina (vioară), Alexander Sitkovetsky (vioară), Nicolas Dautricourt (vioară), Jonian Kadesha (vioară), Mihaela Martin (vioară), Erik Schumann (vioară), Valentin Șerban (vioară), Tomoko Akasaka (violă), Răzvan Popovici (violă), Justus Grimm (violoncel), Valentin Răduțiu (violoncel), Benedikt Klöckner (violoncel), Frans Helmerson (violoncel), José Gallardo (pian), Ioan Dragoș Dimitriu (pian) și Pablo Barragen Hernandez (clarinet).
„Ne bucurăm că am putut aduce toți acești muzicieni extraordinari împreună, la București, în această perioadă dificilă și că am putut dezvolta un program muzical complex, cu un repertoriu captivant. Concertele intitulate sugestiv Pasărea Phoenix – Cântând în întuneric (1 decembrie), Cum să fii liber (4 decembrie), Colivia (5 decembrie) sau Fără granițe (6 decembrie) spun o poveste, transmit un mesaj, înveselesc sau descriu în mod ingenios tema acestei ediții aniversare. Sperăm ca până la finalul concertelor publicul să experimenteze o puternică emoție eliberatoare, acel catarsis atât de necesar în aceste timpuri întunecate și să rămână cu speranța și bucuria unui nou început cât mai apropiat. Acesta este mesajul pe care dorim să-l transmitem ascultătorilor, de aceea ne-am propus să ajungem și anul acesta la public, pentru a ne îndeplini menirea de artiști – aceea de a transmite emoția, grația și frumusețea actului artistic.” – Diana Ketler, Directorul artistic al Festivalului SoNoRo.

Concertele transmise online sunt accesibile gratuit pe platformele proprii și pe cele ale partenerilor. Cei care doresc să onoreze munca artiștilor, o pot face printr-o donație direcționată către Asociația Sonoro: https://sonoro.ro/donatie/.

Pentru mai multe detalii și programul complet: www.sonoro.ro
  • Facebook: https://www.facebook.com/festivalulSoNoRo/
  • Instagram: https://www.instagram.com/sonorofestival/
  • Youtube: http://bit.ly/SoNoRo_Festival

  • Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintrecele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

    Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (15 ani), SoNoRo-Interferențe, programul de burse și workshop-uri pentru tineri muzicieni (14 ani), SoNoRo On Tour (13 ani), SoNoRo Arezzo (10 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (8 ani) și SoNoRo Musikland – festival dedicat tradițiilor și patrimoniului arhitectural al zonei Haferland (2 ani). SoNoRo este membru al European Festivals Association.

    Festival prezentat de: Raiffeisen Bank

    Card preferat: Mastercard

    Partener de mobilitate: BMW Group România

    Sponsori principali: Vodafone Business, E.ON și RomCapital Invest

    Parteneri principali: Ministerul Culturii, Primăria Capitalei București, Centrul Cultural ExpoArte, Institutul Cultural Român

    Partener digital: Ambasada Germaniei

    Sponsori: Ciga Energy, Leroy și Asociații, Rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA, JTI, NNDPK, Mercure Hotels, Clinica Alcor

    Parteneri: Muzeul Național de Artă al României, Societatea de avocatură „Bulboacă și Asociații”, Artmark, Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnică Minovici“, illy, Media Image, Privileg, Matei Branea, Docuart, Librăriile Cărturești, European Festivals Asociation, Galeria DADA, Libăriile Humanitas

    Partener media principal: Radio România Muzical

    Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Harper’s Bazaar, National Geographic, Psychologies, Arhitectura, Igloo Media, Designist.ro, Şapte Seri, Modernism.ro, EVZ.ro, Ziarul Metropolis, The Institute, Rador, Flawless.ro, LiterNet.ro, Promenada-culturala.ro, IQads.ro, UnSitedeMuzica.ro, anamariaonisei.ro, CoverStories.ro, ioanabaldea.com, BlitzTV, Promobicicleta, Munteanu.ro