The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Se lansează seria de conferințe „Réinventer” les villes / Pledoarii pentru Viitorul Bucureștiului”

/ 29 Mar 2022 / Andra Mihai
  • Se lansează seria de conferințe „Réinventer” les villes / Pledoarii pentru Viitorul Bucureștiului”
1/1
Marți, 5 aprilie, de la ora 19.00, ARCEN lansează alături de Institutul Francez din București, la Cinema „Elvire Popesco”, proiectul „Réinventer” les villes. / Pledoarii pentru Viitorul Bucureștiului”. Timp de un an, o serie de conferințe urbane pot deveni platforma care setează dialogul despre oraș ca generator de soluții practice pentru reinventarea Bucureștiului și creșterea calității vieții urbane. 

„Avem un oraș. Ce facem cu el?” este subiectul primei conferințe din această serie și îi are ca invitați pe arhitectul Șerban Sturdza, pe Roxana Wring, membru din partea României în Consiliul Europa Nostra, pe actrița Dana Rogoz, pe scriitorul și omul de radio Răzvan Exarhu și pe directorul Institutul Francez din România, Julien Chiappone Lucchesi. Un dialog despre contextul actual al Bucureștiului, despre motivele pentru care vrem să plecăm de aici, mai mult decât să rămânem, despre ce putem face și cum ne putem implica ca să avem o viață mai bună în București, despre cum am putea construi colaborări între diverse bule ca să trăim în iubitul București neiubit. 

ARCEN și Institutul Francez deschid dialogul despre oraș în căutarea soluțiilor pentru viitorul Bucureștiului aflat într-un context critic care se suprapune cu provocări urbane la nivel mondial. Orașele lumii se confruntă astăzi cu probleme multiple: schimbări climatice, izolarea unor comunități și lipsa incluziunii lor, poluare, dezastre și violențe, inegalități, stres, dezumanizarea spațiilor urbane. Răspunsurile la aceste probleme depind de implicarea experților, a locuitorilor și de un dialog nu numai la nivel local, național, dar și la nivel european. Orașele sunt organisme vii, complexe iar un dialog între ele înseamnă schimb de expertiză, de energie, de idei.

De aproape 100 de ani, Institutul Francez se află în centrul schimburilor intelectuale si artistice, dar și al inovației culturale și sociale între Franța și România, iar misiunea ARCEN e, de la început, să transforme Bucureștiul  într-un oraș al oamenilor.  

Acces pe bază de rezervare:https://eventbook.ro/other/bilete-reinventer-les-villes