The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Catinca Malaimare: Emergency EX la Galeria Catinca Tăbăcaru

Articol / 16 Dec 2022 / Andra Mihai
  • Catinca Malaimare: Emergency EX la Galeria Catinca Tăbăcaru
1/1
Galeria Catinca Tabacaru este încântată să prezinte Emergency Ex (2022), un film de Catinca Malaimare ce redă o întâlnire intimă între corpuri umane și mașinării. Într-o coregrafie de mișcare, sunet și lumină, organisme umane și non-umane devin parteneri egali în crearea unui mediu senzual și atipic. Sugerând o codependență nu numai tehnică, dar și afectivă între noi și ecrane, Emergency Ex evocă un viitor proxim în care diferențierea dintre față și interfață a devenit imperceptibilă. Filmul este însoțit de un text scris de Pitta Areola-Burns și Elliott Burns ce servește ca un ghid al instalației, eșuând intenționat în explicarea acesteia.

Instalație de lumină, sunet și video
Vineri, 16 Decembrie, 2022 | 7 PM


Proiecția filmului Emergency Ex va fi urmată de un dialog între artista Catinca Malaimare și galerista Catinca Tabacaru.

Catinca Malaimare trăiește și lucrează la Londra. A absolvit studiile postuniversitare la Royal Academy of Arts, Londra, în 2022. Performând alături de tehnologii antropomorfizate, Malaimare creează coregrafii ce manifestă relația noastră intimă cu instrumentele fotografice și ecranele pe care acestea ne proiectează înfățișarea.

Malaimare a expus în galerii și instituții internaționale. Printre proiectele recente se numără prezentarea expoziției tezei artistei în cadrul RA Show 2022, Emergency Ex, la Very Contemporary Performance Festival Cross Border, Somers Gallery, participarea la a 20-a ediție a Bienalei Pančevo (Serbia) curatoriată de Maja Ćirić, Staycation, un proiect colaborativ alcătuit dintr-un simpozion urmat de o expoziție de grup la Galeria Catinca Tabacaru și spațiul artist-run Sandwich în București (2021-2022); VIDEO+RADIO+LIVE, o expoziție colaborativă organizată de galeriile Catinca Tabacaru, Ivan, Sandwich, Suprainfinit, Sector 1 și Plan B, inclusă în programul oficial al Bienalei Art Encounters,Timișoara (2021); și participarea la Immaterial Salon din cadrul Art-O-Rama, Marseilles (2021). În plus, Malaimare a performat și expus la Centrul de Interes, Cluj (2021); Galeria Catinca Tabacaru, București (2021); CFPR, Bristol (2021); Another Mobile Gallery, București (2020).

Filmul Emergency Ex (2022) a fost creat cu sprijinul Optoma Europe Ltd.
Filmat la sediul Optoma Europe Ltd., în regiunea Hemel Hempstead din Regatul Unit al Marii Britanii.

Credite film:

Un film de Catinca Malaimare
Director de imagine: Rocio Chacon
Coloană sonoră: Joshua Fay