The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 18 - 24 iunie 2018

Articol / 18 Iun 2018 / Lori Alexe
  • 5 din cartier // 18 - 24 iunie 2018
1/1
E luni din nou. E timpul să vă punem la curent cu recomandările noastre. Am revenit cu rubrica „5 din cartier” pentru săptămâna aceasta. Ce nu trebuie să ratați? Aflați acum.



1. ZuZu Caratănase "Reverentia" // 20 iunie // @ Galeria Contemp

"Zuzu Caratănase urmărește teme, nu subiecte. Acolo unde cei mai mulți graficieni descriu, el declamă cu vitalitate, bucurie, emoție și siguranță în exprimare. Desenul său precis și întru totul controlat dobândește noi valențe în relație cu lemnul pe care este realizat. Gândite pentru acest material, liniile și punctele însumează o expresivitate aparte prin însăși operațiunea de săpare a lor. O reverenţă în faţa artei, făcută cu şi prin mijloace artistice." Mihai Plămădeală, curator

ZuZu Caratănase (Răzvan-Constantin Caratănase, n.1985) este considerat cel mai bun artist-gravor al generației sale și unul dintre cei mai activi și prolifici artiști vizuali din România. Are lucrări în peste 20 de colecții muzeale din Bulgaria, China, Franţa, Italia, Japonia, Polonia, România, Spania și este beneficiarul a numeroase premii. 

Vernisajul expoziției „Reverentia” are loc miercuri, 20 iunie, ora 18.00 la Galeria Contemp, de pe Strada George Vraca nr 7. Expoziția poate fi vizitată până în data de 26 iulie 2018.

2. Lo Cortés no quita lo Gallarado // 21 iunie // @ Sala Radio

Doi dintre cei mai importanți chitariști spanioli ai genului clasic - José María Gallardo del Rey, respectiv flamenco - Miguel Ángel Cortés, ne invită la o incursiune în fascinanta lume a muzicii, într-o simbioză perfectă între ambele genuri.

Lo Cortés no quita lo Gallardo, - joc de cuvinte între numele artiștilor, “și gentil, dar și zglobiu”- , este un ambițios și riguros proiect comun al celor doi. Titlul recitalului dar și titlul albumului pentru care cei doi au primit, în 2015, Premiul Național al Criticii „Flamenco Hoy“, pentru cel mai bun album de muzică de chitară din Spania.

Recitalul de la București care va avea loc la Sala Radio (Str. General Berthelot 60-64) face parte din turneul european al spectacolului și va cuprinde piese compoziție proprie precum: “Del Sacromonte al Porvenir”, “Árbol de la Bella Sombra”, “Jabonero de la China”, “Noches De San Lorenzo”, “Nuestros Mayores”, “Adagio Flamenco & Aire De La Cueva”, “Bulería del 28”, sau “Silverio, ¡Qué Flamenco!”.

Biletele se găsesc la casa de bilete a Sălii Radio, dar sunt disponibile și on-line pe bilete.ro, în oficiile Poștei Române, sau în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro.

3. Pietonale în Cartierul Creativ, ediția a II-a - Picnic Urban // 23-24 iunie //@ Bd Schitu Măgureanu

În perioada 23-24 iunie 2018, vino la ediția a II-a a evenimentului „Pietonale în Cartierul Creativ, Picnic Urban” pe Bulevardul Schitu Măgureanu, în zona Cișmigiu!

Bulevardul Schitu Măgureanu va fi deschis publicului în perimetrul cuprins între strada Grigore Cobălcescu și Piața Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea și transformat într-un spațiu ideal pentru un picnic urban.

Tot weekend-ul, între 10:00 și 22:00, ne vom bucura de sport în aer liber, zone special amenajate pentru citit și relaxare, activități educative și artistice, atât pentru copii, cât și pentru adulți, completate de o ofertă generoasă de „street food”, expoziție foto semnată de Adi Bulboacă, cu imagini reprezentative din Cartierul Creativ și DJ performances, alături de Chill Dobrică, Marinov și Fid Gheret.

Accesul este liber, vă așteptăm!
Pietonale în Cartierul Creativ este un proiect finanțat de Primăria Municipiului București, în cadrul campaniei “Propune pentru București”, și organizat de către Centrul Cultural ARCUB.

4. Art 100 // 15 - 23 iunie // @Galateca

ART100 – Împreună în Europa: Pictură * desen * gravură * artă video * artă cinetică * instalație
București - Aachen

Galateca a deschis vineri, 15 iunie, un dialog cultural romano-german prin expoziția Art 100, un eveniment cultural modern, care dezvoltă un concept curatorial contempora și readuce în discuție rolul Artistului și al Culturii în societate. În an centenar, “Art 100” urmărește activarea relațiilor culturale dintre cele două țări, pornind de la tradiționala legătură romano-germană.
Proiectul de artă vizuală implică 23 de artiști români și 23 de artiști germani și dorește rememorarea contactelor româno-germane din Transilvania, în contextul unei Europe irigate de legături și conexiuni trainice, prin evenimentele specifice secolului 21.

Expoziția este gândită pentru a fi itinerată în București și Aachen ceea ce oferă publicului din cele două țări șansa să cunoască arta contemporană, din mai multe domenii de exprimare vizuală, de la forme tradiționale (pictură, desen, gravură) la modalități de lucru, artă video, artă cinetică, instalație, atât din România, cât și din Germania. Obiectivul dorit este crearea unui dialog vizual între lucrările celor 56 de artiști care să reafirme valoarea artei contemporane, indiferent de zona culturală de proveniență.

Inițiativa se bucură de colaborarea cu studenții de la Universitatea Arte Plastice din București invitați să participe la Evenimente de tipul ARTIST TALK.

5. Eat & chill // @Arome // Ma-D, 10.00 - 22.00

Pe strada Luigi Cazzavillan, numărul 25, vei găsi un bistrot cu atmosferă plăcută, mâncare sănătoasă și cafea aleasă atent.
Local flavours with a twist - se definesc ei. Dar ce-i recomandă este supa zilei, sandvișurile delicioase sau dulciuri de casă. Mai multe informații despre meniul lor puteți urmăriți pe pagina lor de Facebook sau pe site.