The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 23 - 29 iulie 2018

Articol / 23 Iul 2018 / The Institute
  • 5 din cartier // 23 - 29 iulie 2018
1/1
Dacă înca nu ai plecat în vacanță, în Cartierul Creativ încă se întâmplă o mulțime de evenimente. Iată recomandările noastre pentru săptămâna 23-29 iulie:



Lansarea cărții OameniPutereRomânia | 25 iulie | Galateca

Pe 25 iulie 2018, de la 17.30, Cornel Brad lansează cartea de portrete fotografice “Oameni.Putere.România.”, o arhivă fotografică relevantă pentru principalele momente de inflexiune ale istoriei României ultimei sute de ani și modul de interacțiune a românilor cu statul român, în tot acest timp.

Prezentarea cărții va fi făcută de către domnul Andrei Ţărnea, comisarul Sezonului România-Franţa.

Cartea are 240 de pagini și conține peste 100 de portrete fotografice și texte care descriu succint personajele portretizate. Fotografiile sunt color, cu texte scrise în limbile română, franceză, germană și engleză.

“Oameni.Putere.România.” este publicată și într-o ediție bibliofilă, în serie limitată, semnată de autor, care conține și un set de fotografii inedite din proiect, imprimate în condiții speciale.


Popup dance cu Ioana Macarie | 26 iulie | Linotip

PopUP Dance. Instant dance. Stop and dance. 2 ore de dans contemporan cu Ioana Macarie.
Locurile sunt limitate, pentru înscrieri trebuie să suni la 0735 385 002 pentru rezervare. Participarea se face in baza unei donatii recomandate de 50 de lei.

George Baicea Electric Blues Band | 27 iulie | Green Hours

Spiritul şi culoarea anilor ’70 respiră prin soundul blues-rock al trupei George Baicea Electric Blues Band, în a cărei exprimare de-a lungul unui spectacol se regăsesc şi elemente moderne de funk, jazz – și nu numai. Vineri, de la 19:30.

Colecția lunii: Elena și dr. Iosif N. Dona | 28 iulie | Muzeul Colecțiilor de Artă

Colecția Elena și Dr. Iosif Dona a fost donată parțial statului în 1950 pentru a putea fi vizitată în casa colecționarului, iar din 1978 expusă în galeriile Muzeului Colecțiilor de Artă.
Pe 28 iulie, de la 16:00, are loc o noua prezentare a colecției, despre care se spune că este „o arhivă de consultat pentru stadiul epocii dintre cele două războaie prin abundența de pânze de Petrașcu, Pallady, Tonitza, Șirato, Al. Ciucurencu și alții”.
Prezentarea va urmări parcursul dezvoltării colecției de pictură, punând accent pe importanța fiecărei achiziții atât pentru viziunea doctorului Dona în ceea ce privește arta plastică, cât și pentru însemnătatea lucrărilor în istoria artei românești moderne.
Prezentarea face parte din programul aniversar al Muzeului Colecțiilor de Artă, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înființare.

Gourmet food @ Voilà, Le Bistrot

Un loc ascuns și boem pe str. Budișteanu unde poți încerca delicatese cu specific franțuzesc. Voilà se află într-una dintre cele mai frumoase case din Cartierul Creativ, proiectată și contruită în 1920 de arhitectul C. Castelini, numită la vremea respectivă “Casa Pelican”.