The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din Cartier // 22 - 28 iulie 2019

Articol / 22 Iul 2019 /
  • 5 din Cartier // 22 - 28 iulie 2019
  • 5 din Cartier // 22 - 28 iulie 2019
1/2
În Cartierul Creativ au loc zilnic concerte și activități pentru cei mici și cei mari. Iată cele 5 recomandări ale săptămânii: 

Tabără de vară pentru copii la MNLR | 23.07-28.07 | 10:00-19:00 | @Muzeul Național al Literaturii Române

În perioada 23-28 iulie 2019, copiii cu vârste între 6 și 12 ani sunt așteptați la o serie de ateliere care au ca pretext obiectele spectaculoase expuse în sălile elegante ale MNLR (Strada Nicolae Crețulescu 8).
Pentru participarea la eveniment, cei interesați sunt rugați să trimită un mesaj la adresa gabriela.toma@mnlr.ro sau un SMS la numărul 0748057192 și să achite taxa de vizitare (2 lei pentru copii, 5 lei pentru adulți) la recepția muzeului.

Feeder sound live with Dragutesku & Erps [online streaming] | 24.07 | 18:00-20:00 | @FEEDER.ro

Este timpul să îți hrănești foamea și curiozitatea pentru muzică și artă alternativă cu un nou proiect de artă digitală / noile media! După cum probabil știi, în ultimii cinci ani, în fiecare vineri, te invităm să asculți un nou episod de feeder sound podcasts. O dată pe lună, începând cu miercuri, 24 iulie și terminând sâmbătă, 19 octombrie 2019, te poți conecta cu artiștii preferați și poți face parte din povestea feeder.ro.
Pentru primul episod din seria feeder sound LIVE-stream, îl poți asculta pe Dragutesku mixând muzica sa cu producții ale altor artiști, în timp ce ERPS va picta o pânză mare care descrie Bucureștiul și activitatea artiștilor graffiti locali.

Perspectivele și anatomia artei la feminin I: 1977-1987 | 24.07-10.09 | 19:00-23:00 | @Art Hub

Miercuri, 24 iulie 2019, vă așteptăm la ARTHUB Bucharest la deschiderea oficială a expoziției ”Perspectivele și anatomia unei arte la feminin I: 1977-1987”. Expun artistele: Elena Andrei, Buzu (Ana Andronic), Otilia Cadar, Ana Chiorean, Cătălina Codreanu, Amalia Dulhan, Cristina Iacob, Lumi Mihai, Maia Ștefana Oprea, Nona Șerbănescu, Cristina Vasiliu, Daniela Vîrlan
Lucrare sonoră: Sheroes de Sabina Ulubeanu, pentru cvartet de coarde
Curatoare: Nona Șerbănescu
Durata expoziției: 24 iulie- 10 septembrie 2019

Coma Light - J'ai Silent Concerts | 24.07 | 20:00-01:00 | @J’ai Bistrot

Vara trecută, formaţia EYEDROPS a adus la J'ai conceptul de Silent Concert, un concept ce a fost lansat de formaţie în România în urmă cu 2 ani. Nouă ne-a plăcut mult de tot concertul respectiv, astfel că ne-am decis ca din vara aceasta să dăm drumul la seria de evenimente "J'ai Silent Concerts", chiar în grădina J'ai Bistrot, la umbră, pe-nserat.
Pentru că nu dorim să ne deranjăm vecinii, concertul se va auzi doar prin căști wireless.

Şi cum să fie inaugurată mai bine această serie de concerte decât cu una dintre cele mai iubite trupe de alternative din România, formaţia Coma de la Bucureşti. Ea va cânta în varianta "Light". După concert: after party (tot de tip silent) cu Cheia Do, iar bilete găsiți chiar aici


TypeThursday BUC ☛ July | 25.07 | 18:30-21:30 | @ Institute, the Café

TypeThursday este o întâlnire lunară dedicată pasionaților de literă. Ne place să credem că suntem o super-familie tipografică și vom atrage iubitorii de litere din toate disciplinele grafice și cu diverse grade de expertiză. TypeThursday este un eveniment de socializare urmat de TypeCrit - discuție moderată pe proiecte ce au ca temă interes creația sau utilizarea de literă. Suntem bucuroși să îți răspundem dacă ne scrii un mail la bucharest@typethursday.org.