The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANDRADA FEŞNIC

Articol / 07 Feb 2019 / The Institute
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANDRADA FEŞNICAndrada Feşnic
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANDRADA FEŞNIC(IM)POSSIBILITIES, DIPLOMA 2018
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANDRADA FEŞNIC(IM)POSSIBILITIES, DIPLOMA 2018
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANDRADA FEŞNIC(IM)POSSIBILITIES, DIPLOMA 2018
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANDRADA FEŞNIC(IM)POSSIBILITIES, DIPLOMA 2018
1/5
În așteptarea ediției de anul acesta a festivalului tinerilor absolvenți de facultăți creative, DIPLOMA, ne-am propus să aflăm cum au perceput experiența artiștii proaspeți expuși la ediția din 2018. Vă prezentăm o serie de mini interviuri cu insighturi despre festival care să dea curaj și motivație și absolvenților de anul acesta să-și înscrie lucrările de diplomă în expoziție.

Am stat de vorbă cu Andrada Feşnic, absolventă a Facultăţii de Arte Plastice din Cluj-Napoca, specializarea pictură, care a expus la DIPLOMA 2018 proiectul său de disertație, (IM)POSSIBILITIES.

Lucrările construite de ea, folosind o tehnică similară colajului, depăşesc realitatea palpabilă şi se îndreaptă spre o realitate simbolică, absurdă. Încep de la ideea de hazard, pentru ca mai apoi să ajungă la o abordare metodică — un puzzle construit riguros din fragmente de realitate şi imaginaţie. Prin această abordare, lectura imaginii este fracturată şi se oferă noi piste de interpretare, forţând privitorul să îşi folosească propriul bagaj de cunoştinte şi imaginaţia.



4321 Start, experiența Andradei la DIPLOMA 2018:


4 cuvinte care descriu cel mai bine experiența ta la DIPLOMA.
Provocare, noutate, profesionalism şi oportunitate.

3 lucruri pe care plănuiești să le faci în următorii 5 ani
.
• Să „îmi construiesc drumul" în acest domeniu, cu răbdare, perseverenţă şi optimism.
• Să îmi sporesc vizibilitatea naţional şi internaţional, ca artist.
• Să reuşesc să înţeleg cu adevarat cu ce se mănâncă domeniul meu de activitate, dacă acest lucru este posibil, dacă nu, măcar să ajung să îl cunosc atât de bine încât să mă împac cu ideea că la viteza cu care se schimbă lucrurile, nu voi reuşi :). Şcoala, din păcate, nu te pregăteşte pentru adevărata lume în care vei ieşi, ca artist. O pregătire extraordinară tehnică şi teoretică par să nu fie suficiente.

2 motive pentru care ai ales artele.
• Libertatea de exprimare este superioară altor domenii, însă este problematică, iar acest lucru face din acest domeniu unul extrem de solicitant, constant.
• Pentru că asta am simţit ca trebuie să fac, după o „pauză" în care am încercat să fac orice altceva.

1 lucru care te-a bucurat/ţi-a plăcut mult în timpul festivalului.

Good vibes

_____________________________________________________________________________

DIPLOMA, cel mai amplu eveniment dedicat viitoarei generații de artiști și creativi din România, prezintă cele mai bune lucrări ale absolvenților facultăților vocaționale, din dorința de a încuraja tânăra generație de artiști să își prezinte și promoveze universul creativ în fața unui public larg, dar și din convingerea că încurajarea dialogului între discipline, Universități și între tinerii absolvenți și specialiștii consacrați poate contribui real la dezvoltarea mediului artistic și creativ local.