The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

2023 Circular Open Studios

Article / 18 Ian 2023 / Andra Mihai
  • 2023 Circular Open Studios
1/1
După succesul de anul trecut, British Council are plăcerea de a anunța cea de-a doua ediție a Circular Open Studios. Co-curatoriată de Zoë Powell Best și de echipa de manageri culturali a British Council, evenimentul din acest an va reuni experți și designeri din întreaga Europă care sunt conectați prin practicile lor, sub tema generală "Design with care". Seria va consta în trei evenimente care vor avea loc la fiecare două săptămâni (24 ianuarie, 7 februarie și 21 februarie). În timpul fiecărei sesiuni, vor fi explorate temele cu trei creativi de naționalități și medii diferite, pentru a reflecta asupra modului în care istoria, inovația, practicile culturale și etica se pot conecta pentru a dezvolta un viitor mai durabil al designului.
 
De-a lungul celor trei sesiuni, se vor concentra pe:
 
  • Grija pentru lumea naturală și patrimoniu.
  • Grija pentru comunitate și accesul la cunoștințe.
  • Grija pentru utilizarea materialelor și utilizarea resurselor.
     
  • Sesiunile din acest an vor fi găzduite online la sfârșitul dimineții pentru a permite mai multor participanți să fie prezenți pe mai multe fusuri orare. Toate sesiunile vor fi ținute în limba engleză, iar înregistrările vor fi disponibile ulterior pe acest site, precum și pe canalele de YouTube și Facebook, unde pot fi accesate subtitrări și transcrieri. 
     
    PROGRAM
     
    Sesiunea 1 - Natural World and Legacy (24 ianuarie) 11:00 - 14:00 hs CET/GMT+1. 
     
    The Dyer's House (Spania), educație privind fibrele și coloranții naturali și ecoprinting.
    Junele Textiles (Regatul Unit), decorațiuni de perete personalizate din fire reziduale.
    Kraftmade (România), obiecte performative, piese unice, colecții capsulă, restaurare, educație cu accent pe lemn și textile, precum și pe patrimoniu și viitor.
     
    Sesiunea 2 - Community and Knowledge Access (21 februarie) 11:00 - 14:00 hs CET/GMT+1. 
     
    Țări participante: Regatul Unit, Germania și Italia. Vorbitorii vor fi anunțați în zilele următoare. 

     
    Sesiunea 3 - Material Usage and Resourcefulness (7 februarie) 11:00 - 14:00 hs CET/GMT+1. 
     
    Țări participante: Regatul Unit, Italia și Țările de Jos. Vorbitorii vor fi anunțați în zilele următoare. 

    Register
    here
     
    *** 
     
    Circular Cultures este ramura europeană a programului global "Making Matters" al British Council, care se concentrează în special pe sprijinirea talentelor emergente și a tendințelor viitoare. Acest program abordează designul sustenabil și economiile creative, urmărind să promoveze o mai mare conștientizare în jurul circularității și sustenabilității. Cu scopul de a încorpora un dialog mai critic în jurul designului și al circularității, acesta duce la dezvoltarea competențelor și cunoștințelor liderilor din domeniul making și la crearea unor noi și interesante rețele europene în jurul sustenabilității și circularității. În prezent, programul funcționează în 9 țări din Europa: Franța, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia și Țările de Jos. 
     
    British Council este membru al New European Bauhaus din partea Comisiei Europene - modelarea unui mod de viață mai ecologic și mai echitabil în societăți creative și incluzive prin arhitectură, design și arte.