The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 15 - 21 octombrie 2018

Article / 15 Oct 2018 /
  • 5 din cartier // 15 - 21 octombrie 2018
  • 5 din cartier // 15 - 21 octombrie 2018
1/2
O nouă săptămână, o nouă serie de evenimente de neratat în Cartierul Creativ. Pe agenda noastră:

Neverland - spectacol multimedia | 16, 18 și 19 octombrie | Apollo111 Teatrul



NEVERLAND - un film jucat pe o scenă de teatru. Spectacolul multimedia NEVERLAND, în regia Iuliei Rugină, un one woman show cu actrița Ioana Flora, va avea premiera pe 16 octombrie, la Apollo 111 Teatrul.

NEVERLAND este construit în jurul unui singur personaj și folosește diverse mijloace de expresie: text, dans, proiecție video, muzică live. Scenariul urmărește viața unei femei de la 16 la 42 de ani, prin prezentarea unor momente distincte din evoluția ei, pe tot parcursul celor 26 de ani, între 1992 și 2018. E o privire pe furiș în intimitatea unei femei, ce îi scoate la iveală traseul emoțional pe parcursul vieții, vulnerabilitatea, fricile, iubirile, raportarea la locul din care provine și o dorință de evadare, cronicizată în timp.

Bilete - 35 RON: https://eventbook.ro/theater/bilete-spectacol-apollo111-neverland
Mai multe detalii: http://apollo111.ro/spectacol/neverland/

SupportYourLocalBands Music Festival | 17 octombrie | Control Club



#SupportYourLocalBands este primul festival dedicat lansării și susținerii muzicii underground din scena românească și se dorește a deveni o rampă de lansare pentru artiștii tineri, talentați dar încă prea puțin cunoscuți publicului larg.

Join the event here.


Opiniile unui clovn. După Heinrich Böll | 17 octombrie | Green Hours



Un One Man Show cu Alex Buescu, în regia Ancăi Maria Colteanu.

Sunt clovn sau, denumirea oficială a profesiunii mele, comic” – aşa se prezintă Hans Schnier, artistul nefericit din perspectiva căruia este privită societatea germană din timpul şi de după cel de-al Doilea Război Mondial. ”Un spectacol de neocolit pentru om.”, spune Andrei Crăciun.


Tur ghidat în expoziția CoBrA et Cie | 21 octombrie | Muzeul Național de Artă al României



Duminică, 21 octombrie 2018, de la ora 11.30, MNAR organizează primul tur ghidat în expoziția de artă grafică „Cobra et Cie”.

Cu această ocazie vom face o incursiune în universul grupului artistic de avangardă CoBrA pentru care individualitatea autorului operei de artă nu mai constituie o prioritate.

Expoziția cuprinde o selecție reprezentativă de lucrări de artă grafică din colecția Centrului Gravurii și al Imaginii imprimate din La Louvière. Printre acestea se numără opere semnate de Pierre Alechinsky, Karel Appel, Constant și Corneille, dar și lucrări realizate „la patru mâini”, de Karel Appel & Christian Dotremont, Pierre Alechinsky & Carl-Henning Pedersen sau Joseph Noiret & Serge Vandercam.
Participarea se face în baza biletului de acces în Galeria de Artă Europeană, în limita locurilor disponibile.

Cine a pus cârciuma-n drum @Voilà



La Voilà se pregătește ceva divin weekend-ul acesta, cum numai ei știu să facă. Tradiționalul devine gourmet și impresionează prin simplitate și explozie de gusturi și arome. Poftă bună!