The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 17 - 22 septembrie 2018

Article / 17 Sep 2018 /
  • 5 din cartier // 17 - 22 septembrie 2018
  • 5 din cartier // 17 - 22 septembrie 2018
1/2
Toamna se numără evenimentele în Cartierul Creativ. În săptămâna 17-22 septembrie se întâmplă o mulțime de lucruri interesante, iar noi am ales următoarele 5 din Cartier:

4X4. Instalatia de cARTE | 18-29 septembrie | Galateca



4 poeți (Dan Mircea Cipariu, Florin Iaru, Simona Popescu și Andra Rotaru) și 4 artiști vizuali (Cosmin Paulescu (aka Cozo), Ilina Schileru, Gabi Stamate și Mihai Zgondoiu) au realizat împreună, în patru sesiuni de creație, un program de cercetare poetică și vizuală și de re-creație artistică, în urma căruia au creat 4:
  • Cartea de cArte, cu textele și schițele poeților și artiștilor vizuali invitați despre proiecția fiecăruia asupra formei și conținutului propriei sale cărți ideale
  • Renshi de cArte, în 4 tururi, cu 4 trageri la sorți privind ordinea de intrare și de scriere a 4 exerciții de improvizație literară
  • DosArt, cu cărți-afiș- obiect, conținând fragmente din textele scrise în programul ”4X4.Instalația de cArte”, schițe și fotografii
  • VideocArt, un altfel de montaj și dicteu vizual 

  • Programul ”4X4.Instalația de cArte” este realizat de Asociația Euro CulturArt și Atelier 030202, cu susținerea financiară a Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române din București, Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I” și Galeria Galateca. Inițiatorii și coordonatorii programului sunt scriitorul Dan Mircea Cipariu și artistul vizual Mihai Zgondoiu.

    Premieră: Medea's Boys | 20-22 septembrie | Apollo111 Teatrul



    “MEDEA’s BOYS” ilustrează o “demontare” regizorală a legendei Argonauților și Lânii de Aur. Spectacolul aduce în discuție vulnerabilitățile bărbaților, machismul, patriarhatul și misoginismul, toate acestea prin ironie și umor. Universul scenic (reprezentat de un bar cu tematică marină) este populat de o distribuție integral masculină. Aici, câțiva argonauți se întâlnesc pentru a celebra experiența majoră a vieții lor - călătoria mitologică pe nava Argo.

    Noaptea Albă a Filmului Românesc 2018 | 21 septembrie | J'ai Bistrot



    Cea de-a 9-a ediție a iubitului eveniment ajunge și în J'ai Bistrot București vineri seară, unde aduce 3 dintre cele mai bune documentare din ultimul an:

    20:00 - Licu, o poveste românească (r. Ana Dumitrescu | România, 86'): filmul este o metaforă despre propria condiție și efemeritate, o lecție de viață dar și un veac de supraviețuire. Timp de 92 de ani Licu a suferit, a iubit, a râs și a plâns. România ultimului secol văzută de Licu.

    21:30 - Ouăle lui Tarzan (r. Alexandru Solomon | România, 105'): filmul pornește pe urma unei legendare inițiative a lui Stalin: crearea unui hibrid om-maimuță, un ideal al omului muncitor. Având ca punct de pornire premisa că undeva în Caucaz există un laborator unde se fac în continuare experimente pentru obținerea acestui hibrid, regizorul realizează o interesantă combinație de SF și documentar.

    23:20 - Dacii Liberi (r. Monica Lăzurean-Gorgan, Andrei Gorgan | România, 62'): locuitorii unui sat dacic, un grup cu convingeri mistice, administratorul sitului UNESCO Sarmisegetuza Regia şi participanţii la Congresele de Dacologie - pe toţi îi uneşte pasiunea comună pentru daci, dar îi despart perspectivele diferite asupra unui episod istoric care devine tot mai popular în România.

    Intrarea este liberă. Rezervări la telefon: 031 426 20 47

    Atelier practic de apicultură #10 | 22 septembrie | The Institute



    Grădina cu Oameni este un proiect participativ de educație aplicată care își propune cunoaşterea şi protejarea ecosistemului din zona parcului Cişmigiu. În cadrul acestui proiect organizează o serie de ateliere pentru locuitorii cartierului, cu ghidaj profesionist, urmărind teme precum: peisagistica, ornitologia, apicultura şi sunetul.

    Cel de-al zecelea atelier de apicultură are loc pe 22 septembrie şi îşi propune să îi aducă pe participanți în fața unui stup, pentru a învăța cum se îngrijește o familie de albine, sub îndrumarea apicultorului Marian Stoica.
    Atelierul este gratuit, se adresează locuitorilor din zona parcului Cişmigiu și tuturor celor interesați de temă.

    Bucătărie japoneză @ Edo Sushi

    Un loc unde tradiția se îmbină cu inovația pentru a crea experiențe culinare rafinate. Mâncarea este o combinație delicioasă de Sushi, Tempura și garnituri inspirate din bucătăria tradițională japoneză.

    Recomandăm să-i vizitați pe Strada Știrbei Vodă nr. 84A. Sigur veți reveni.