The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 19 - 25 noiembrie 2018

Article / 19 Noi 2018 /
  • 5 din cartier // 19 - 25 noiembrie 2018
  • 5 din cartier // 19 - 25 noiembrie 2018
1/2
Încă o săptămână cu multe noutăți și experiențe de încercat în Cartierul Creativ. Top 5 recomandări pentru săptămâna 19-25 noiembrie: 

Internetics Interactive Expo: VR, AR & Digital Installations | 22-25 noiembrie | The Institute Space (Bd. Dacia 12)




Internetics Interactive Expo, un proiect iniţiat de The Institute şi prezentat de UniCredit Bank, reuneşte peste 40 de proiecte VR, AR şi instalaţii digitale de la studiouri locale și internaționale.

Expoziția este organizată în perioada 22-25 noiembrie la The Institute Space, Bulevardul Dacia nr. 12, în Cartierul Creativ.
Vernisajul expoziției are loc joi, 22 noiembrie, de la 19:00. Expoziția va fi deschisă în zilele următoare, 23-25 noiembrie, în intervalul 10:00 – 22:00, iar intrarea este liberă.

Join the event here

Taximetriști – Premieră | 22 și 28 noiembrie | Apollo111 Teatrul




Doi taximetriști în timpul unei ture de noapte. Bat străzile Bucureștiului împreună cu o mână de clienți. Ar trebui să fie o noapte obișnuită, dar nu e, pentru că suntem la teatru. Așa că avem întâlniri și întâmplări care ar trebui să le schimbe viața.

Un spectacol de Bogdan Theodor Olteanu și Adrian Nicolae, cu Alexandru Ion, Rolando Matsangos, Maria Popistașu, Victoria Raileanu, Paul Nistor / Alex Chindriș, Ana-Maria Guran / Mădălina Stoica.

Bilete aici
More info aici.  

„Staniol” de Daniela Rațiu | Lansare de carte | 23 noiembrie | Librăria Humanitas de la Cişmigiu 






Editura Charmides și Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită vineri, 23 noiembrie, de la ora 19.00, la lansarea volumului de poezii „Staniol” de Daniela Rațiu. Invitați, alături de autoare: Lavinia Balulescu, Elena Vladareanu, Dan Pleşa.
Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Mai multe detalii aici
 
Expoziția București: Modernism Art Deco | 24 noiembrie - 5 decembrie | Palatul Telefoanelor




Asociația Igloo Habitat și Arhitectură, împreună cu Igloo media, prezintă un nou proiect de amploare - B:MAD - un instrument de cunoaștere și descoperire a Bucureștiului, mai precis a uneia din fațetele sale multiple, Modernismul Art Deco, menit să îi apropie pe locuitorii Capitalei de propriul lor oraș și totodată pe vizitatori de atmosfera locului pe care îl descoperă.

Proiectul B:MAD (București: Modernism Art Deco) este o invitație deschisă de a explora, a privi, a fotografia şi a populariza stadiul curent al arhitecturii deco moderniste, care își pune amprenta asupra unor zone istorice ale orașului precum bulevardele moderne Carol I, Magheru sau Dacia și numeroase ansambluri rezidențiale.

Program complet aici

Cafea și fapte bune @ Sheida Coffee & Stories



Sheida este o cafenea socială situată în inima Cartierului Creativ care redirecționează profitul 100% către Policlinica Socială Baba Novac. Un spațiu care te liniștește și te energizează în același timp, și te duce cu gândul la ținuturile călduroase ale Persiei de altădată.

Cafeaua gourmet, cele 52 de tipuri de ceai și prăjiturile persane cu aromă de fapte bune le găsești doar la numărul 23 de pe Strada Ion Câmpineanu.
Inițiativa Sheidei Enayati și a părinților acesteia este o invitație de a ne implica și a face fapte bune, a aduce zâmbetul pe buzele pacienților sociali și copiilor din cele două centre educaționale ale Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.

Visit them!