The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 22 - 28 octombrie 2018

Article / 22 Oct 2018 / The Institute
  • 5 din cartier // 22 - 28 octombrie 2018
  • 5 din cartier // 22 - 28 octombrie 2018
1/2
O nouă săptămână cu multe evenimente în Cartierul Creativ. Top 5 pe agenda noastră pentru perioada 22-28 octombrie:

Eric-Emmanuel Schmitt la București.Lansare de carte | 24 octombrie | Librăria Humanitas de la Cişmigiu




Eric-Emmanuel Schmitt vine la București miercuri, 24 octombrie, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu pentru lansarea romanului „Omul care vedea dincolo de chipuri“, publicată de Editura Humanitas Fiction. La eveniment vor participa, alături de Eric-Emmanuel Schmitt, scriitorii și jurnaliștii Ioana Bâldea Constantinescu și Cristian Pătrășconiu. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Mai multe detalii aici

Obiceiuri necurate de Tom Smith, regia Mihai Constantin | 24 octombrie | Bulandra



"Obiceiuri necurate reuşeşte pe tot parcursul să îşi păstreze ritmul, tensiunea şi umorul. Scenele mute se dovedesc memorabile iar finalul e surprinzător. Un gen de producţie care lipsea Teatrului Bulandra prin acest melanj cuceritor de gaguri, firesc, răsturnări de situaţii şi prospeţime ludică", Răzvana Niță.

Cu: Gelu Niţu, Victoria Dicu, Steliana Balacianu, Corina Moise, Andrei Runcanu, Thomas Ciocşirescu, Andreea Mateiu, Alina Vior
Regia: Mihai Constantin
Scenografia: Iza Tărţan
Lighting design: Alexandru Darie
Instructor prestidigitaţie: Marius Drăguş

Book your seat here

One Night Gallery // Love Ioana Trușcă | 27 octombrie | Casa Dacia (Bd. Dacia, 12)



Sâmbătă, 27 octombrie, la Casa Dacia art meets technology. Noua ediție One Night Gallery o are ca invitată pe Ioana Trușcă, arhitect și ilustrator.
În 2016, Ioana a ilustrat Turb@1 – o colaborare cu Justin Baroncea, Pandapanda și editura Vellant. O poveste despre iepuri și cărbuni, desenată în cărbune. În 2017 a ilustrat Sofica, o carte despre o fată care părăsește Brăila la 18 ani și ajunge în Stockholm, cel mai frumos oraș din perspectiva ei. Proiectul dace parte din PUCK exhibition - Pop-Up Creative Kit - Revista Zeppelin.

Join the event here

Grădinărit urban în cartierul Cișmigiu | 27 octombrie | Blocul Liric



Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu și Fundația Comunitară București au pregătit mai multe weekend-uri de grădinărit în grădina blocului Liric (str. Ion Brezoianu, nr. 47-49).

Sâmbătă, de la 11:00, încep plantările de toamnă și amenajarea grădinilor adiacente blocurilor din cartier. Participarea este gratuită, oricine se poate alătura să învețe ce înseamnă o amenajare peisagistică, ce plante se potrivesc mai bine în grădinile din mediul urban și tot felul de tips & tricks pentru grădinarii mici și mari.

Mai multe info

Spanish food @Alioli



Din 2010 echipa Alioli pregătește preparate spaniole pe bază de ingrediente aduse din Spania, fructe de mare proaspete, paella tradițional spaniolă, Jamón etc.

Restaurantul Alioli există pentru că o familie de români n-au putut sta departe de țara natală și, după opt ani petrecuți în Spania, au revenit la București pentru a găti bucate valenciene și andaluze adevărate.
Vizitați-i aici