The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din Cartier // 25 februarie - 3 martie 2019

Article / 25 Feb 2019 /
  • 5 din Cartier // 25 februarie - 3 martie 2019
  • 5 din Cartier // 25 februarie - 3 martie 2019
1/2
Se anunță o săptămână plină de evenimente în Cartierul Creativ. Iată ce nu ar trebui să ratezi:

Music Movie Night - BBC Doc. 7 Ages of Rock ep. 1

Cei de la Pure Indie Records vor începe o serie de 7 documentare marca BBC despre istoria muzicii rock. În fiecare marți vor rula un episod în magazinul lor de viniluri.

Episodul 1: The Birth Of Rock with Jimi Hendrix, The Rolling Stones, The Who, Cream.
Locurile sunt limitate, așa că rezervă-ți locul printr-un mesaj privat.

Mr. Blade Barber Shop Sala Palatului - Grand Opening

Pe data de 1 martie, Mr. Blade Barber Shop își va deschide un nou sediu pe strada Ion Brezoianu 40-42, aproape de showroom-ul MobilaDalin.
Vizitează și tu noul sediu și bucură-te de muzica bună alături de cei de la Mr. Blade Barber Shop.

Spectacol lectură, regia Radu Iacoban ✑ You say tomato

„Știi care e cel mai rău lucru la criza de 40 de ani? Că este o repetare a crizei de la 30 de ani. Ai aceleași îndoieli, aceleași temeri ... Dar ești cu 10 ani mai în vârstă.”

Cu o oră înainte ca ușile să se deschidă la sala în care vor cânta diseară, Santi și Rosó vor descoperi că nu le place muzica. Nu le place să lucreze în industria muzicală, nu le place să o asculte. Urăsc ideea de a fi „muzicieni", dar nici nu pot renunța.
Spune și tu „roșie” la Teatrul Odeon.

Pop-up Shop – Poevie

Începem primăvara cu Poevie la Printoteca Lipscani printr-un Pop-up Shop unde versurile vor fi printate pe tricouri, sacoșe de pânză și alte accesorii!

L-am rugat pe Andrei Lasc să ne spună ce este Poevie, iar el ne-a scris:
Poezia poate să fie despre mirosul apăsător al vieții ciobite ca o farfurie,
dar eu prefer să scriu pe șleau, de(spre) frici și astenie.
Poevie e despre ce simți pe interior,
fără metafore absurde, criptice sau de decor.
Are o latură terapeutică, dar cred că nu schimbă nimic,
în schimb îți dă motiv să stai, să reflectezi la viața ta un pic.

Citește și tu poevia la Printoteca până pe 2 martie.

Vernisaj Marcel Bunea „Geometrii Subiective"

„Prin Marcel Bunea, pictura poate fi cunoscută în forma sa cea mai pură, aceea a culorii mai presus de orice: desen, subiect, temă sau cutumă. Parafrazându-l pe Boris Vian, care afirma că din punctul lui de vedere totul ar trebui să dispară, mai puţin dragostea şi muzica lui Duke Ellington, îmi asum observaţia că în afară de titlurile alese şi de cronologie, nimic nu este conjunctural în creaţia artistului. Geometriile sale, evident subiective, delimitează părţi ale unui acelaşi întreg, pe care dimensiunile fizice ale lucrărilor nu îl pot captura şi nici cuprinde. Aşadar, relaţii cromatice subtile şi rezolvări surprinzătoare reunite sub egida unui sistem de gândire vizuală deopotrivă personal, coerent şi intuitiv. Acolo unde alţii ar căuta secţiunea de aur sau locul geometric al unor puncte, linii, ori elipse speciale, Marcel Bunea are soluţii care ţin de alte raţiuni decât cele binare. În creaţia lui, totul este clar şi armonios, fără ca acest fapt să răpească aura de mister, ci dimpotrivă, inducând sentimentul purificării prin artă."
Mihai Plămădeală, curator

Galeria Contemp te așteaptă să redescoperi tainele geometriei până pe 25 martie.