The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 5 - 11 noiembrie 2018

Article / 05 Noi 2018 /
  • 5 din cartier // 5 - 11 noiembrie 2018
  • 5 din cartier // 5 - 11 noiembrie 2018
1/2
Multe evenimente de neratat săptămâna aceasta în Cartierul Creativ. This is our top 5: 


BASMa Curata - spectacol de dans
| 5 și 8 noiembrie | Linotip - Centru Independent Coregrafic



BASMa Curată este un spectacol de dans contemporan construit pe baza rememorării originii culturale românești, pornind de la elemente specifice de folclor, precum basmele și poveștile tradiționale sau obicieiuri tradiționale românești.

Dramaturgia coregrafică poartă semnătura coregrafului Arcadie Rusu pornind de la două dintre cele mai cunoscute povești/basme autentice românești: „Ursul păcălit de Vulpe” și „Prâslea cel voinic și merele de aur”, creând o sinteză a personajelor din basmele românești si punctând asupra aspectelor lor în societatea imediat contemporană: Cum arata supereroul tradițional astazi? (Făt Frumos) Cum arată Greuceanu? Cine sunt zmeii și în ce fel o putem reinterpreta contemporan pe Ileana Cosanzeana?

Biletele pot fi cumpărate de aici

Mai multe detalii aici

Lansare "Sala de bal" și întâlnire prin Skype cu Anna Hope | 7 noiembrie | Librăria Humanitas de la Cişmigiu



Pe fundalul verii caniculare a anului 1911, la sfârșitul epocii edwardiene, "Sala de bal" proiectează o poveste de iubire pe un tărâm potrivnic – azilul Sharston din Yorkshire, unde o mână de oameni are puterea de a decide cine poartă stigmatul nebuniei și cine îndeplinește criteriile normalității.

Scriitoarea britanică Anna Hope va participa prin Skype la acest eveniment. Vor prezenta cartea Ana Barton,scriitoare, Simona Preda, scriitoare, doctor în istorie și Vlad Stroescu, psihiatru, iar moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

Accestul la eveniment este gratuit, în baza unei rezervări prin eventbook.ro

Mai multe detalii aici.  

Automata Festival 2018 | 8-10 noiembrie | Control Club



Prima ediție AUTOMATA Music & Multiverse Festival este o intersecție între artiști locali și internaționali, care include concerte live, alături de reprezentații vizuale custom, DJ sets, workshop-uri și discuții cu artiștii.

Programul complet aici.

Greetings Sugar Party | 9 noiembrie | J'ai Bistrot



Prietenii pun Muzică la J'ai - Ştefan Eremia şi Gabriel Kirmaier vă așteaptă la Greetings Sugar Party.
Va fi un party cu muzică mai obscură şi mai puţin obscură, pentru toate vârstele şi urechile, de la 120-190 bpm, de dans şi dans foarte rapid. Free entrance!

Join the event here

Eat Local - Gourmet Brunch | 11 noiembrie | Voilà



Brunch de duminică cu gusturi faine de toamnă și ingrediente însoțite de povești de cultură gastronomică din sudul României. Produse locale și rețete din Muntenia și Dobogea.

Printre bucate se va lansa și un apel de gazde pentru evenimentele de cultură gastronomică din 2019 din seria Muntenia Brunch și Dobrogea Brunch.
Save your table!