The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 9-15 iulie 2018

Article / 09 Iul 2018 / Lori Alexe
  • 5 din cartier // 9-15 iulie 2018
1/1
Lunea vă punem la curent cu recomandările noastre pentru întreaga săptămână. Iată rubrica „5 din cartier” sau ce nu trebuie să ratați în perioada 9- 15 iulie:



1. Lansare & dezbatere - Matrioșka mincinoșilor // 10 iulie // @ Librăria Humanitas Cișmigiu

Editura Humanitas ne invită marți, 10 iulie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului „Matrioșka mincinoșilor: Fake news, manipulare, populism“ al jurnalistului Marian Voicu. La eveniment participă, alături de autor, jurnalistul Cristian Pantazi, istoricul Cosmin Popa, politologul Ioan Stanomir și publicistul Cristian Pătrășconiu. Dialogul va fi moderat de Cătălin Gomboș, jurnalist Radio România.

„Cartea de față vine în momentul potrivit. Țările europene și societățile lor trec printr-o fază de dezorientare, uneori chiar de dezbinare. Fake news reprezintă termenul-cheie, o unealtă puternică în mâna celor care râvnesc să slăbească sistemele democratice de tip occidental. Matrioșka mincinoșilor propune cititorului o interpretare critică a unei epoci tulburi și îi înlesnește înțelegerea mecanismelor mediatice și politice care stăpânesc lumea de astăzi. Cartea se bazează pe o vastă bibliografie internațională și ajută cititorul român să plaseze dezvoltările politice din România într-un context mai larg. Interpretarea impresionează mai ales prin anvergura analizei și prin spiritul civic – cel mai bun antidot împotriva forțelor iliberale.“ (Oliver Jens Schmitt)

„Cartea lui Marian Voicu este o demonstrație impecabilă, pasionantă şi minuțioasă. Ea oferă imaginea unui moment istoric şi reconstituie modul în care Rusia lui Putin poartă un război împotriva Occidentului şi valorilor sale, exercitând totodată un control totalitar şi asupra propriei societăţi. Nimic nu este inocent sau întâmplător în această elaborată operaţiune de manipulare globală. România este, la rândul ei, parte din acest nou război subteran, în care luciditatea devine o formă de patriotism. Textul lui Marian Voicu reactivează, în acest univers de clone şi minciuni, busola simțului critic.“ (Ioan Stanomir).
Accesul este liber, în baza unei rezervări în prealabil.

2. Well Lit Summer Nights #1: Magazinu' 51 + Ohhimark & EMI // 10 - 11 iulie // @ Londophone

Well Lit Summer Nights #1 înseamnă o seară cu muzică bună alături de: Magazinu' 51 (Ska-Punk), Ohhimark (Progressive Metal/Ambient), Electromagnetic Interference (Alt-Rock/Blues).

Intrarea este liberă, dar se acceptă donații.

A Well Lit Room este o echipă româno-bulgară care promovează evenimente sau concerte de muzică: Indie/ Hardcore/ Alt-Rock/ Dreampop/ Post-Rock/ Ambient/Post-Punk/Shoegaze/Doom Metal /Stoner/ Sludge/ Drone/ Black Metal/ Hip-Hop/Trap/ Electronica/ Freejazz/ Noise/ Experimental/ Folk, dar și artiști sau trupe.
Londophone se găsește pe Strada Zalomit nr.2.

3. Simion Bogdan-Mihai și lăutarii de mătase // 12 iulie //@Apollo111 Barul

Joi avem concert de muzică lăutărească cu și despre București. Pe terasă.

Simion Bogdan-Mihai este doctorand în literatură, cântăreț și cobzar. Imaginativul acordeonist Cornel Neacșu provine dintr-o veche familie de lăutari cu rădăcini în Vlașca. Echipa care susține miezul armonic al muzicii este alcătuită din țambalistul Gheorghe Răducanu și contrabasistul Ghiță "Coadă" Petrescu, doi tehnicieni romi de elită, născuți și crescuți pe piatra Bucureștiului.

Locurile sunt limitate. Prețul unui bilet: 25 lei. Rezervările se fac exclusiv telefonic la 0726 18 58 12.
Apollo111 se găsește pe strada Ion Brezoianu 23-25.

4. Contemporan pres Vlad Caia all night long // 12 iulie // @ Control Club

Joi va fi o seară memorabilă la club Control. Vlad Caia și-a lansat de curând ( 5 iunie) prima parte a albumului său solo de debut, intitulat „Division”.
Caia este un producător și DJ din București care a lansat piese cu Pluie/Noir Recordings, Meander, și Amphia, casa de discuri pe care o gestionează alături de Cristian-Ioan Munteanu (a.k.a Cristi Cons).
Vizualurile de joi seară din Control vor veni de la: Filip Cocoş.

5. Gelato shop // @Puro & Bio // L-D: 10.00 - 22.00

Puro&Bio - artigiani per passione este o gelaterie care se găsește pe Strada Ion Câmpineanu nr 20.
Pe lângă variantele ademenitoare, au și sortimente vegane: mentă, cafea și ciocolată, ba chiar și sorbet: căpșuni, fructe de pădure și mango cu fructul pasiunii. Unde mai pui că au sărbătorit de curând 2 ani cu 2 ateliere de creație special dedicate curioșilor! Mai multe detalii aflați de pe pagina lor de facebook.