The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

A zecea premieră a Teatrului Mic: Viața și moartea lui Richard al II-lea

News / 06 Feb 2018 / INSTITUTE.RO
  • A zecea premieră a Teatrului Mic: Viața și moartea lui Richard al II-lea
1/1
Cea dintâi premieră a Teatrului Mic în 2018 și a zecea în decursul unui an de zile, spectacolul Viața și moartea lui Richard al II-lea de William Shakespeare, în regia și versiunea scenică a lui Radu Iacoban, a avut premiera miercuri, 7 februarie, în Sala Atelier a Teatrului Mic.

Publicul va fi martor al tragediei detronării ultimului rege legitim al Angliei, Richard al II-lea, moment care a coincis cu instaurarea unei noi dictaturi în persoana renumitului Henry al IV-lea, conducător iubit de popor.


Ionuț Vișan - Richard al II-lea

Povestea a lui Richard al II-lea, încoronat la doar 10 ani, atunci când a murit bunicul său, Edward al III-lea, devine o metaforă a instabilității politice actuale, dar și a ideii că „nu există bine sau rău, există doar efecte ale deciziilor conducătorilor și influențe directe asupra cetățenilor”, așa cum punctează regizorul Radu Iacoban.


Tudor Aaron Istodor - Henry Bolingbroke, duce de Hereford

Tragedia Richard al II-lea a fost aplaudată de publicul vremii și a reprezentat un succes încă de la publicarea în edițiile in quarto din 1597. Premiera națională a acestui titlu celebru avea loc chiar pe scena Teatrului Mic, în anul 1966, sub semnătura regizorală a lui Radu Penciulescu, pe atunci director al instituției, cu Victor Rebengiuc în rolul monarhului detronat și cu Ion Marinescu în rolul lui Henry Bolingbroke. A fost catalogată, chiar de către regizor, drept „un fenomen colectiv, care solicită, prin subiectivismul interpretării de pe scenă, sutele de subiectivisme din sală.”


Tudor Aaron Istodor, Vlad Logigan, Lucian Iftime, Andrei Seușan


VIAȚA ȘI MOARTEA LUI RICHARD AL II-LEA

de William Shakespeare

Regia și versiunea scenică: Radu Iacoban
Scenografie/costume/video design: Tudor Prodan
Light design: Bogdan Gheorghiu
Traducere: George Volceanov

Distribuție:
Richard al II-lea: Ionuț Vișan
Henry Bolingbroke, duce de Hereford: Tudor Aaron Istodor
Gaunt, York, Episcopul Carlisle: Cristi Iacob
Aumerle: Vlad Logigan
Mowbray, Bushy, Northumberland: Alexandru Voicu/Lucian Iftime
Ducesa de Gloucester, Regina Isabel, Ducesa de York: Gabriela Iacob
Green, Willoughby, Grădinar: Cezar Grumăzescu
Bagot, Ross, Grădinar: Andrei Seușan

Fotografii de Adi Bulboacă