The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ADA MARIA LOLOIU // BANC-NOTA PROTESTULUI, MONEDA CORUPȚIEI

Article / 04 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ADA MARIA LOLOIU // BANC-NOTA PROTESTULUI, MONEDA CORUPȚIEI ADA MARIA LOLOIU
  • ADA MARIA LOLOIU // BANC-NOTA PROTESTULUI, MONEDA CORUPȚIEI ADA MARIA LOLOIU
  • ADA MARIA LOLOIU // BANC-NOTA PROTESTULUI, MONEDA CORUPȚIEI ADA MARIA LOLOIU
1/3
Ada-Maria Loloiu, născută în vara lui 1996, în București, a dovedit de mică o pasiune pentru artă. Inspirată de arta Egiptului antic, cubism și suprarealism, a urmat cursurile Liceului de artă ”Nicolae Tonitza” și ale Universității de Arte Plastice București, absolvind studiile de licență în 2018.

Banc-nota protestului, moneda corupției

Ideea principală a proiectului - vizualizarea raportului între valoarea corupției și puterea democrației, este realizată prin reprezentarea unei bancnote și a unei monede fictive (EUR+RON). ”Moneda corupției”, în valoare de 8 EURONI, are reprezentate pe cele două fețe simbolurile comunismului (secera și ciocanul), ale iluziilor realizabile „când va zbura porcul” și cele 12 stele specifice monedei Euro reduse la 8, aliniindu-se cu valoarea monedei. „Bancnota protestului” cu valoarea de 80 de EURONI, având ca punct de plecare imaginea bancnotei de 50 lei, cuprinde personalitatea colectivă, cifra 8 amintind subtil cunoscătorilor, de punctul 8 din Proclamația de la Timișoara (1990) prin care se cerea ca nici un fost membru al nomenclaturii Partidului Comunist Român sau al Securității să nu aibă dreptul de a lucra în funcții publice. Ca o continuare a demersului artistic, bancnotele și monedele imprimate conținute în bol sunt distribuite vizitatorilor, ca pliante.