The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Alin Mitrache // Diploma: Un cadru bine echilibrat

Interview / 28 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • Alin Mitrache // Diploma: Un cadru bine echilibrat
  • Alin Mitrache // Diploma: Un cadru bine echilibrat
  • Alin Mitrache // Diploma: Un cadru bine echilibrat
  • Alin Mitrache // Diploma: Un cadru bine echilibrat
  • Alin Mitrache // Diploma: Un cadru bine echilibrat
  • Alin Mitrache // Diploma: Un cadru bine echilibrat
  • Alin Mitrache // Diploma: Un cadru bine echilibrat
  • Alin Mitrache // Diploma: Un cadru bine echilibrat
1/8
Alin Mitrache face parte din noua generație de creative expuși la DIPLOMA 2017 în secțiunea de Arhitectură. El își bazează activitatea în scopul creării unui mediu construit care să răspundă atât la funcțiuni și nevoi fizice ale oamenilor, cât și cerințelor mentale, care transcend înțelegerea rațională și sunt foarte des ignorate în contextul actual. Crede în puterea ideilor și consider că arhitectura este cadrul în care acestea pot avea cel mai mare impact, atât la nivel individual cât și colectiv.

Lucrarea sa, Ansamblu Rezidențial cu Agricultură Urbană, se bazează pe faptul că oamenii din București au nevoie de un nou tip de locuire, o opțiune care să țină cont de tendințe actuale, dar mai ales de exigențele care dăinuiesc în viitorul apropiat. Ideea este cât se poate de simplă: concilierea locuirii la oraș cu cea de la sat, prin păstrarea avantajelor amândurora se generează un cadru inedit în care oamenii își schimbă modul de trăi, și viceversa.

Proiectul constă într-un ansamblu de locuințe colective, dezvoltat pe Bulevardul Mărășești, în apropierea parcului Carol, într-o zonă cu mare potențial. Elementul rural și definitoriu pentru concept vine prin agricultura urbană, care stă la baza întregului ansamblu, toate locuințele fiind dotate cu sere pentru producție agricolă privată, care funcționează pe toată durata anului sau terase generoase cu grădini pentru cultivarea legumelor, ghivece suspendate și pereți despărțitori cu grădini verticale pentru eficientizarea producției, toate deservite de sisteme de irigare, reciclare și producție a energiei.

Alin ne-a povestit mai multe despre drumul lui în domeniul arhitecturii și despre experiența Diploma:

Î: Cum și când a fost momentul în care ai spus: „Asta vreau să facˮ ?


În sinea mea, mereu am știut ce vreau să fac, dar până în vara de după bacalaureat nu prea realizat asta. Ba chiar am avut vreo 3 săptămâni de panică după absolvire, fiincă nu știam ce urma să fac cu viața mea. Apoi am avut o revelație... a fost ca atunci când ai o cameră mare în casă, ascunsă în spatele unui perete fără ușă (ca și când asta ar fi o întâmplare uzuală). În acea vară m-am împiedicat și am dat o gaură cu capul în perete. Cea mai tare trântă din viața mea.


Î: Cum ai descrie experiența Diploma unui student?

La început de drum, (aproape) orice posibilitate de promovare este bine venită. În spiritul ăsta, Diploma face o treabă frumoasă, într-un limbaj adecvat, cu o platformă bine gândită nu doar pentru participanți, ci și pentru publicul larg. De asemenea, e atât util cât și plăcut să interacționezi cu colegi din alte domenii care au în comun aceeași dragoste pentru artă, într-un cadru bine echilibrat, care încurajează asta.

Î: Pe viitor îți propui să…

Sunt o persoană visătoare și, de asemenea, tind să am mare încredere în mine. Sunt conștient că e o combinație foarte riscantă, dar vrând, nevrând mi-o asum. Vreau să schimb lumea, pe viitor. Sau cel puțin să contribui la schimbarea ei. Mai vorbim peste câțiva ani... sper.