The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Amalia Dulhan, The Anxiety of Being, seria de rezidențe Art Factory @Artera

News / 08 Mai 2018 / INSTITUTE.RO
  • Amalia Dulhan, The Anxiety of Being, seria de rezidențe Art Factory @Artera
1/1
Expoziția personală a Amaliei Dulhan, The Anxiety of Being, curatoriată de Ioana Marinescu, deschide seria rezidențelor Art Factory din spațiul galeriei Artera. Gândite ca o grupare de evenimente dedicate artei contmporane care meditează asupra medicinei și corpului uman, rezidențele își propun să aducă în prim plan viziunea unor tineri artiști asupra acestui câmp de cercetare.

Amalia Dulhan este o prezență puternică și în același timp discretă, pentru care arta a fost din totdeauna un mediu de comunicare al emoțiilor și ideilor, marcată de un biografism profund și mai puțin un sistem al curentelor, vizibilității sau tranzacțiilor comerciale. Această respingere a unei realități improprii se traduce astfel:

„Trăiesc mai mult în interiorul conştiinţei mele decât în lumea reală - este un spaţiu decorat fantezist unde concepte universale fuzionează cu sentimente personale în creuzetul alimentat de livezile nesfârşite de informaţii, râurile de amintiri şi aburii de vise. Sunt alchimia prin care Universul caută să se descopere pe sine, să se înţeleagă şi să se iubească”, explică Amalia. Philip Pullman descria în seria sa, His Dark Materials, natura emoțiilor umane ca fiind separată de sfera raționalului.

Drept urmare, fiecare personaj era însoțit de daimonul său (o referire directă la daimonul socratic) care lua forma unui animal, în funcție de temperamentul și caracterul omului. Pentru Amalia, daimonul pare să fie un tigru, un animal simbolic, care predomină în lucrările ei și care face legătura dintre corpul vizibil și corpul interior.

Vernisajul va avea loc pe data de 10 mai, ora 19:00, pe strada Vasile Lascăr, la numarul 63.