The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ANA-MARIA GĂRDESCU // CULINARIA CURIOSA

Article / 04 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ANA-MARIA GĂRDESCU // CULINARIA CURIOSAANA-MARIA GĂRDESCU
  • ANA-MARIA GĂRDESCU // CULINARIA CURIOSAANA-MARIA GĂRDESCU
  • ANA-MARIA GĂRDESCU // CULINARIA CURIOSAANA-MARIA GĂRDESCU
  • ANA-MARIA GĂRDESCU // CULINARIA CURIOSAANA-MARIA GĂRDESCU
1/4
Ana-Maria Gărdescu a urmat, în cadrul UNArte, cursurile departamentului Grafică al Facultății de Arte Plastice între anii 2015-2018. Temele preferate sunt natura, teme culinare și obiecte care vorbesc despre natura umană.

Culinaria Curiosa

Culinaria Curiosa este o carte-enciclopedie ilustrând aspecte legate de arta culinară.
Prima parte a cărții conține nuvela „Bon-Bon” de E.A. Poe, însoțită de ilustrații realizate în tuș ale ustensilelor de bucătărie. Enciclopedia cuprinde apoi o colecție de 15 rețete ilustrate, spații de pregătire a preparatelor culinare și festinuri. Ilustrațiile au la bază o documentare amplă și sunt realizate preponderent în acuarelă, creion colorat, tuș și grafit.

Privitorul este invitat să descopere un univers complex cu treceri dinamice de la detaliu la ansamblu. Imaginile din carte generează senzații, sunt suficiente în sine și cer a fi contemplate. În definitive, este vorba despre visare.
Analizând un strat mai profund, înțelegem că mâncărurile sunt, ca și omul, efemere. Omul trebuie să se bucure și să contemple.