The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Anca Vintilă // Oul ideatic

Article / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Anca Vintilă // Oul ideatic
  • Anca Vintilă // Oul ideatic
  • Anca Vintilă // Oul ideatic
  • Anca Vintilă // Oul ideatic
  • Anca Vintilă // Oul ideatic
  • Anca Vintilă // Oul ideatic
1/6
A studiat ceramica în cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, între 2013-2016. Lucrările sale au fost prezente în expoziţii personale şi de grup. Preocupările diverse în domeniul ceramicii se concretizează şi în brand-ul comercial “Una ca Luna”, cu care a participat la evenimente importante de design, în ţară şi în străinătate.

OUL IDEATIC

Oul ideatic reprezintă geneza procesului de creaţie, arealul de intuiţii, trăiri, încercări, pe care artistul le parcurge pentru a da naştere unei lucrări de artă. Ceea ce propun privitorului este o idee filosofică tradusă vizual în porţelan, ce sugerează că în spatele obiectului de artă, ce pare simplu şi armonic, există un proces de gândire, nelinişte, complex şi abraziv, ce lasă esenţa să răzbată, numai în momente de graţie inspiraţională.
 
Interiorul Oului ideatic conţine un univers de forme, reprezentând căutările creaţiei, contrastând cu suprafaţa sferei, simbol al perfecţiunii către care tinde orice artist. Colajul de forme geometrice, ce contrastează cu structurile organice, sugerează combinaţia gândirii structurate cu dezordinea căutării creative.
 
Lucrarea este realizată din porţelan, prin tehnica colajului ceramic, o tehnică mixtă ce combină modelajul cu turnarea. Unele obiecte sunt glazurate parţial şi arse la 1200ºC.