The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ANDREEA CĂTĂLINA GURIȚĂ // REABILITAREA ȘI REFUNCȚIONALIZAREA CONACULUI PODGOREANU - CONVERSIE: VINĂRIE

Article / 03 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ANDREEA CĂTĂLINA GURIȚĂ // REABILITAREA ȘI REFUNCȚIONALIZAREA  CONACULUI PODGOREANU - CONVERSIE: VINĂRIE
  • ANDREEA CĂTĂLINA GURIȚĂ // REABILITAREA ȘI REFUNCȚIONALIZAREA  CONACULUI PODGOREANU - CONVERSIE: VINĂRIE
  • ANDREEA CĂTĂLINA GURIȚĂ // REABILITAREA ȘI REFUNCȚIONALIZAREA  CONACULUI PODGOREANU - CONVERSIE: VINĂRIE
1/3
Andreea Cătălina Guriță a absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Facultatea de Arhitectură de interior.

Reabilitarea și refuncționalizarea Conacului Podgoreanu- Conversie: Vinărie

Conform datelor istorice atestate in actele de partaj, situl Conacului Podgoreanu face parte din fosta mosie Piteasca . Proprietarul din anul 1904, Ioan D. Podgoreanu, lasa mostenire mosia celor cinci copii ai sai. Astfel se constata faptul ca mosia era cultivata in mare parte cu vita de vie. Turismul viticol a capatat norietate in Romania in ultimii ani, degustarile din crame si vinarii, constituind activitati de relaxare. Astfel, luand in calcul atat istoricul conacului, cat si pozitia sa aflata intr-o arie de confluenta a mai mult zone viticole, functiunea de vinarie este adecvata pentru imobilul ales. Proiectul propune o refunctionalizare a imobilului Conacul Podgoreanu – conversia intr-o vinarie, pastrand arhitectura originala a conacului si identitatea sa stilistica. Proiectul urmareste o elaborare in detaliu a spatiului interior, cat si a unei extinderi, realizand o arhitectura ce se bazeaza pe contrastul dintre vechi si nou si punerea reciproca in valoare.