The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

APEL DE PROIECTE - Spotlight, Festivalul Internațional al Luminii

Article / 27 Feb 2019 / The Institute
  • APEL DE PROIECTE - Spotlight, Festivalul Internațional al LuminiiSpotlight
1/1
Apelul de proiecte se desfășoară în contextul ediției a V-a a festivalului Spotlight – cu tema EuropeLights – organizat de Primăria Capitalei prin Arcub. Apelul este destinat tinerilor artiști, arhitecți și designeri aflați la început de drum și urmărește să prezinte publicului cele mai inovatoare instalații și să ofere tinerilor artiști o platformă de afirmare și prezentare a proiectelor lor. Anul acesta, apelul urmărește să pună în valoare cele mai creative proiecte care au la bază lumina și tehnologii bazate pe lumină, cu accent pe interactivitate și interacțiunea publicului cu lucrarea.

Tema pe care participanții vor trebui să o dezvolte – prin intermediul instalațiilor – este „Europa digitală. Europa viitorului".

Participanții sunt invitați să propună instalații artistice interactive, bazate pe lumină, care să abordeze în mod creativ tema „digitalizării” aflată pe agenda tuturor statelor europene și să deschidă astfel noi perspective, noi abordări și noi moduri de interpretare a acestui subiect, în context european. De asemenea, ei vor trebui să răspundă, prin proiectele propuse, la cel puțin una din următoarele întrebări:
• Cum va arăta Europa în viitor?
• Cum se traduce Europa în limbajul digital?
• Analog vs. Digital – Europa de ieri și de azi.

Tipurile de proiecte care pot fi înscrise sunt următoarele: lumini inovatoare (sky tracers, arhitecturale, lumini de spectacol), lumini convenționale (leduri, becuri, neoane), sculpturi kinetice cu sisteme optice (oglinzi, kaleidoscoape, prisme) sau orice alt tip de instalație artistică. Nu se acceptă lucrări de video mapping/projection mapping.
La apel pot participa doar persoane cu cetățenie română, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. Participanții trebuie să prezinte un proiect relevant pentru tema festivalului și să elaboreze o schiță de proiect și un necesar pentru producția finală a instalației.

Pentru a ȋnscrie un proiect ȋn cadrul apelului de proiecte, participanții trebuie să completeze formularul de participare în care să includă toate detaliile legate de proiect. Formularul va fi trimis apoi pe adresa de mail spotlightonbucharest@arcub.ro, până la data limită de înscriere, alături de logo-ul participantului (format editabil .ai) sau fotografia autorului (min. 150 dpi, jpg/png) și o selecție de imagini relevante cu schițele proiectulului (randări, demos etc.).

Termenul limită pentru înscrierea propunerilor de proiecte: 10 martie 2019.

Proiectele vor fi selectate de către un juriu internațional alcătuit din 5 jurați (4 membri și 1 președinte), care vor acorda note separate şi independente, pentru fiecare proiect, de la 1 la 5. Proiectul cu punctajul total cel mai mare va fi declarat câștigător.

După terminarea perioadei dedicate apelului de proiecte, organizatorii vor analiza proiectele înscrise și vor anunța câștigătorul până la data de 15 martie 2019.

Apelul va avea un singur câștigător, care va fi primi un Premiu în valoare de 1.000 de euro. Pentru producția lucrării propuse, va fi alocat un buget de maxim 5.000 de euro.

Criteriile de selecție a lucrărilor sunt următoarele: inovație, relevanța pentru conceptul festivalului (EuropeLights) și pentru conceptul apelului de proiecte (Europa digitală. Europa viitorului), accesibilitate pentru public, interactivitate, fezabilitate.

Proiectul câștigător va fi expus în cadrul celei de-a cincea ediții a Festivalului Internațional al Luminii - Spotlight, în perioada 18-21 aprilie 2019, în zona pietonală din spatele Bisericii Kretzulescu.
______________________________________________

Pentru informații complete cu privire la modalitatea de participare și regulamentul apelului de proiecte, vă rugăm accesați acest link.

Formularul de înscriere la apelul de proiecte este disponibil aici.