The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ART100 – Împreună în Europa

Article / 13 Iun 2018 / The Institute
  • ART100 – Împreună în Europa
  • ART100 – Împreună în Europa
1/2
Galateca deschide vineri, 15 iunie, orele 19:00, un dialog cultural româno-german prin expoziția “Art 100” , un eveniment cultural modern, care dezvoltă un concept curatorial contemporan, readucând în discuție rolul Artistului și al Culturii în societate. În an centenar, “Art 100” urmărește activarea relațiilor culturale dintre cele două țări, pornind de la tradiționala legatură româno-germană.

Proiectul de artă vizuală, ce implică 23 de artiști români și 23 de artiști germani, dorește o rememorare a contactelor româno-germane din Transilvania, în contextul unei Europe irigate de legături și conexiuni trainice, prin evenimentele specifice secolului 21.

Expoziția este gândită pentru a fi itinerată în București și Aachen ceea ce oferă publicului din cele două țări șansa să cunoască artă contemporană, din mai multe domenii de exprimare vizuală, de la forme tradiționale (pictură, desen, gravură) la modalități de lucru actuale, artă video, fotografie, instalație, din România și din Germania.

Obiectivul principal este crearea unui dialog vizual între lucrările celor 46 de artiști care să reafirme valoarea artei contemporane, indiferent de zona culturală din care această provine.

Evenimentul cultural din data de 15 iunie se va bucura de prezența a 10 artiști germani și a celor două coordonatoare, Anca Boeriu din România și Olivia Janku din Germania. Expoziția rămâne deschisă în perioada 15-23 iunie.

Manifestarea este susținută de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, doamna Sabine Verheyen și domnul Siegfried Mureșan, europarlamentari.

Parteneri media : Modernism, Deutsche Welle, Dilema Veche, Biz, Agenția de Carte, Artwall
Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Illy.