The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Asociația Teatrul Experimental Senzorial desfășoară proiectul Open Minds

/ 26 Oct 2021 / Andra Mihai
  • Asociația Teatrul Experimental Senzorial desfășoară proiectul Open Minds
1/1

Asociația Teatrul Experimental Senzorial (Teatrul Labirint Asylum) desfășoară proiectul “Open Minds” în Timișoara, ce vizează producția și susținerea reprezentațiilor spectacolului  de teatru senzorial numit: “Metamorfoze”.Din echipa proiectului fac parte neuropsihologi ce vor realiza un studiu pe baza atelierelor și a spectacolului prin care va fi atestat, pentru prima dată, impactul benefic al teatrului senzorial asupra sănătății mintale. Cercetarea psihologică se desfășoară în colaborare cu Facultatea de Psihologie a Universității de Vest.

În perioada 13-28 noiembrie, timișorenii sunt invitați să participe la reprezentațiile de teatru senzorial ce vor avea loc la Casa de cultură a studenților și să descopere noi forme de terapie prin artă.

Teatrul Labirint Senzorial este o formă de teatru experimental interactiv, în care fiecare spectator este invitat să treacă pe rând printr-o experiența unică, un traseu inițiatic. Pe tot parcursul acestuia, doi spectatori nu se vor întâlni niciodată, fiecare fiind personajul principal din poveste. Metoda este concepută alături de neuropsihologi, iar labirintul are dublu sens în această formă de teatru. Nu doar că spectacolul propriu-zis se joacă într-un labirint dar, o dată cu parcurgerea fizică a traseului, spectatorul trece prin diverse stări emoționale, călătorind astfel printr-un labirint spre sine însuşi.

Teatrul Senzorial Asylum are o tradiție de 5 ani în Timișoara, timp în care s-au creat peste 85 de spectacole de acest fel, 130 de workshopuri pentru peste 4000 de beneficiari, colaborând în multiple proiecte cu Teatrul Național Timișoara, Timșoara Capitală Culturală, Institutul Cultural Francez și alte instituții de renume. Proiectul reprezintă pentru membrii echipei un pas important, prin derularea unei campanii de promovare și informare asupra tulburărilor mentale și comportamentale, pentru a creste educația asupra sănătații mintale în rândul publicului. 

Pentru mai multe informații despre proiect și despre Teatrul Labirint Asylum puteți accesa siteul, pagina de Facebook sau pagina de Instagram.
---------------------

Proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timișoara și a Consiliului Local Timișoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.