The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Din 21 septembrie în cinematografe „Banii sunt bani”

News / 19 Sep 2018 / INSTITUTE.RO
  • Din 21 septembrie în cinematografe „Banii sunt bani”
  • Din 21 septembrie în cinematografe „Banii sunt bani”
1/2
O șansă de a face bani rapid, trei prieteni dispuși să riște totul, un oraș împânzit de anturaje criminale și alegeri cu mize uriașe, toate în thriller-ul franțuzesc „Banii sunt bani” / “Money’s money”, cel mai recent film al regizorului Géla Babluani. Filmul va rula în cinematografe de vineri, 21 septembrie, distribuit de Transilvania Film. 


Produs în Franța, filmul surprinde trei prieteni seduși de ideea unui câștig rapid, care ajung prinși într-o pânză de evenimente pe care nu le pot controla și de care se simt depășiți. Filmul are la bază două povești reale: povestea unui hoț care decide să se întoarcă la locul faptei pentru a continua să fure și povestea unor cunoscuți ai lui Géla Babluani, care în timpul unei spargeri, au găsit în casă pe cineva care se pregătea să se sinucidă.



„Când oamenii ajung în situații total neașteptate, fac alegeri mult mai interesante, care pe mine mă interesează cinematografic. Cu cât e mai imprevizibilă situația, cu atât alegerile sunt mai instinctive. Mă interesează cum ajunge cineva să facă o gafă uriașă, să o încurce rău de tot sau, la polul opus, să se salveze dintr-o situație aparent fără scăpare” a povestit Géla Babluani într-un interviu pentru The Electric Sheep, revistă online dedicată unei cinematografii subversive.



Născut în Georgia, la Tbilisi (țara era atunci parte din URSS), Géla Babluani este fiul celebrului regizor de film Temur Babluani, care a produs singurul film georgian nominalizat vreodată la Premiile Oscar (“A Chef in Love”). Dezvoltă o atenție deosebită pentru imagine de mic, având ca influențe condițiile în care tatăl său își edita filmele. La 17 ani pleacă în Franța la studii, unde rămâne și se stabilește. Primul său lungmetraj, “13 Tzameti” (2005), distribuit în România de Transilvania Film, a fost premiat la Festivalul de Film de la Sundance cu Marele Premiu al Juriului: “World Cinema - Dramatic”, film prezentat și la Festivalul de Film de la Veneția (distins cu 2 premii). În 2008 obține titlul de Cel mai bun film european la Premiile Gopo.



Filmul va putea fi vizonat începând de vineri, 21 septembrie, în cinematografele din 15 orașe din țară: Baia Mare, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Gura Humorului, Lugoj, Odobești, Pitești, Sfântu Gheorghe, Tîrgu Mureș.