The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Bianca Negrea // Confused

Article / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Bianca Negrea // Confused
  • Bianca Negrea // Confused
  • Bianca Negrea // Confused
  • Bianca Negrea // Confused
  • Bianca Negrea // Confused
  • Bianca Negrea // Confused
  • Bianca Negrea // Confused
  • Bianca Negrea // Confused
1/8
Bianca Negrea a urmat cursurile de licență și masterat din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj Napoca. În 2014, prin programul Erasmus, a avut ocazia să urmeze pentru patru luni cursurile Universității de Arte Frumoase din Lodz, apoi, în 2016 a efectuat un internship la departementul de costume a Festivalului de Operă din Macerata.

Confused
 
Punctul de plecare al colecției Confused este dat de o selecție de muzicieni ai hip-hopului american, din care rezultă un joc de balans al ideilor și al conceptelor de aparență și realitate, competitivitate, evoluție, sexism, misoginism și feminism.
Principalele surse de inspirație sunt trupele A Tribe Called Quest, Digable Planets, De la Soul și cântăreața de muzică soul Erykah Badu. Aceștia promovează un stil de viață non violent, prin ideea de back to the roots, în special la începutul carierei. Principala referință estetică este artista Ladybug Mecca de la Digable Planets care dădea hainelor masculine un aer aparte prin felul în care le purta, iar principala referință ideologică este afirmația solistei Erykah Badu care spune că prin prin evoluția sa personală și artistică nu dorește să se conecteze cu o singură rasă, ideologie, grupare, ci să fie deschisă la tot ce se întâmplă în jurul său. Vestimentatia acestor trupe este remixată, trecută printr-un refresh cromatic, si piesele de bază sunt restructurate la nivelul detaliilor, păstrând simplitatea liniilor inițiale.