The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

BIANCA NICU // ANIMA

Article / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • BIANCA NICU // ANIMABIANCA NICU
  • BIANCA NICU // ANIMABIANCA NICU
  • BIANCA NICU // ANIMABIANCA NICU
  • BIANCA NICU // ANIMABIANCA NICU
  • BIANCA NICU // ANIMABIANCA NICU
1/5
Nicu Ionela Bianca a absolvit Facultatea de Arte și Design din Timișoara, în 2018, la secția de fotografie.

Anima

În lucrarea "Anima", este vorba despre cugetarea asupra propriei persoane și conflictelor care reapar în fiecare. Astfel, ia naștere o serie de reflexii și reflecții, care deși necomunicate verbal, reușesc să prindă contur într-un limbaj vizual. Prin fotografie, “memoria” este simultan fixă și fluidă, individuală și colectivă. Memoria astfel, nu este rigidă, ci poate fi interpretată sub acțiunea și gradul de afectivitate și subiectivitate de care noi ca privitori dispunem.

Vorbind despre memorie, discutăm cât din aceasta păstrează o realitate și cât este alterată sau reinventată pe parcurs, transformând astfel adevărul. Fotografia este cea mai la-ndemână formă de a produce o imagine, ea este prezentă în experiența noastră. Fiind și cea mai spontană, ne dă posibilitatea de a decoda aspecte legate de personalitatea celui ce se acunde în spatele camerei de fotografiat. Deci ea nu a rămas la stadiul de simplu document, ci e în stare să arate și maniera creativă a individului în cauză.