The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Board-ul Creativ DIPLOMA 2018 // Arhitectură & Urbanism

News / 20 Iul 2018 / INSTITUTE.RO
  • Board-ul Creativ DIPLOMA 2018 // Arhitectură & Urbanism
  • Board-ul Creativ DIPLOMA 2018 // Arhitectură & UrbanismAnamaria Vrabie
  • Board-ul Creativ DIPLOMA 2018 // Arhitectură & UrbanismAndrei Serbescu
  • Board-ul Creativ DIPLOMA 2018 // Arhitectură & UrbanismAttila Kim
  • Board-ul Creativ DIPLOMA 2018 // Arhitectură & UrbanismConstantin Goagea
  • Board-ul Creativ DIPLOMA 2018 // Arhitectură & UrbanismCorvin Cristian
  • Board-ul Creativ DIPLOMA 2018 // Arhitectură & UrbanismEliza Yokina
  • Board-ul Creativ DIPLOMA 2018 // Arhitectură & UrbanismEugen Panescu
  • Board-ul Creativ DIPLOMA 2018 // Arhitectură & UrbanismIrina Melita
  • Board-ul Creativ DIPLOMA 2018 // Arhitectură & UrbanismSabin Dumitriu
  • Board-ul Creativ DIPLOMA 2018 // Arhitectură & UrbanismSerban Tiganas
1/11
Board-ul creativ de arhitectură și urbanism reunește 10 profesioniști în domeniu care s-au alăturat inițiativei Diploma. Ei vor descoperi și nota lucrările de licență și disertație ale absolvenților înscriși în competiție și vor decide care sunt acelea care vor fi prezentate publicului în expoziția centrală de la București din perioada 5-14 octombrie.

Specialiști în urbanism, arhitectură și design, cu o experiență spre care tinerii tind, activi și cunoscători ai pieței în care absolvenții își doresc să se integreze, vor recunoaște și aprecia ideile cu potențial într-un cadru care își dorește să îi apropie, să încurajeze feedback-ul și să ajute juniorii să conștientizeze și fructifice oportunități.

Ei sunt membrii board-ului creativ de arhitectură & urbanism:

ANAMARIA VRABIE //
urban economist & local development professional
 

Anamaria este economist, specializată în dezvoltare urbană. Consolidează de 8 ani organizații și noi moduri de acțiune în domeniul dezvoltării urbane și regionale în România, fiind co-fondatoare a organizației MKBT: Make Better și Director al programului Cluj 2.1 | Fondul de Inovare.

ANDREI ȘERBESCU // Arhitect, ADNBA
 
 
A absolvit Arhitectura la București în 2002, ca șef de promoție, cu medalia Universității și medalia Bene Merenti și predă, din același an, în cadrul atelierelor de proiectare ale facultății. Este unul dintre cei doi parteneri care au fondat biroul de arhitectură ADNBA în 2003, ale cărui proiecte au fost recunoscute și apreciate cu numeroase premii în concursuri naționale și internaționale.

ATTILA KIM // Arhitect & Comisarul României, Biennale di Venezia


Din 2012 îți desfășoară activitatea profesională independent. Performanțele sale profesionale au fost recunoscute prin premii ale Bienalei de Arhitectură București (ediţiile 2006, 2008, 2010), a fost nominalizat de două ori pentru premiul de arhitectură contemporană al Uniunii Europene - premiul Mies van der Rohe - și nominalizat pentru premiul de arhitectură contemporană Iacov Chernikhov, Moscova.

CONSTANTIN GOAGEA // Arhitect & Director of Zeppelin Magazine


Membru fondator al platformei Zeppelin din 2008 și director al revistei internaționale Zeppelin. Este arhitect și curator fiind cel mai ades implicat în problemele legate de producția expozițiilor pe care echipa Zeppelin le creează.

CORVIN CRISTIAN // Arhitect, Corvin Cristian Studio


Corvin Cristian este un designer cu studii în arhitectură care a lucrat aproape 10 ani ca designer de producție și art director în platouri de filmare, ocupându-se și cu design-ul de pavilioane de artă, scenografie de reclame TV, spectacole, cluburi și restaurante. Din 2008, Corvin conduce o echipă specializată în proiecte de hospitality, retail & spații de birouri.

ELIZA YOKINA // Senior Partner, Cumulus


Astăzi, Eliza este senior partner la Cumulus. Este membru fondator al Asociaţiei “De-a Arhitectura” – ce aduce cultura mediului construit în școli – iar în trecut a fondat Biroul de arhitectură SYAA. Este câștigătoare de trei ori a Anualei de Arhitectură București și premiată la “Gala Bun de Tipar” 2012 cu cartea sa “Vise Despre Case” .

EUGEN PĂNESCU // Arhitect, planwerk Cluj


După reîntoarcea din Hamburg, fondează la Cluj împreună cu colegi germani biroul planwerk, cu care în ultimii 15 ani a contribuit la renașterea spațiului public și la transformarea practicării urbanismului în România. Este activ în asociațiile profesionale naționale și membru al comitetului executiv al Consiliului Arhitecților din Europa din 2015.

IRINA MELIȚĂ //
Partner, Poster & Vice-Președinte, OAR Bucuresti


Irina Meliță este partener în biroul de arhitectură Poster, fondat împreună cu Stefan Simion în 2007, şi Vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor filiala Bucureşti. Irina a fost membru al grupului de lucru Concursuri de la Ordinul Arhitecţilor între 2014 şi 2018 și alături de Stefan Simion este inițiator şi redactor șef ai revistei-jurnal de arhitectură online, Mazzocchio.

SABIN DUMITRIU // arhitect & designer


Este autorul, alături de Square One, al unor proiecte vizibile, precum: Petrom City, Entrance Concept Store, Cărturești Carusel, Observator, proiecte care s-au bucurat de atenția unor publicații importante și au primit mai multe premii. În 2018 a fondat, alături de Claudia Voinea, Pluto.by.Night, un studio cu focus pe proces și pe găsirea unor teritorii comune între artă, arhitectură și design.

ȘERBAN ȚIGĂNAȘ // Dr. Arhitect, Partener Dico & Țigănaș


Arhitect și urbanist, partener fondator al Dico și Țigănaș, autor a numeroase proiecte din lumea sportului, inclusiv a patru stadioane și o sală polivalentă. Este conferențiar al Facultății de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca, experiența sa ca profesor extinzându-se și la nivel internațional. Fost președinte al Ordinului Arhitecților din România între 2010 – 2018.