The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // ARTE PLASTICE

News / 23 Iul 2018 / INSTITUTE.RO
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // ARTE PLASTICE
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // ARTE PLASTICE
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // ARTE PLASTICESuzana Vasilescu
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // ARTE PLASTICEMagda Radu
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // ARTE PLASTICESuzana Dan
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // ARTE PLASTICEAlex Galmeanu
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // ARTE PLASTICEAndrei Breahna
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // ARTE PLASTICECornel Lazia
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // ARTE PLASTICECosmin Nasui
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // ARTE PLASTICEMatei Caltia
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // ARTE PLASTICEDan Piersinaru (credits: ionut Dobre)
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // ARTE PLASTICEElvira Lupsa
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // ARTE PLASTICEEugen Radescu
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // ARTE PLASTICEIoana Ciocan
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // ARTE PLASTICE Matei Buta
1/15
Board-ul creativ care va nota lucrările din zona de arte plastice reunește 14 profesioniști în domeniu care s-au alăturat inițiativei Diploma. Ei vor descoperi lucrările de licență și disertație ale absolvenților înscriși în competiție și vor decide care sunt acelea care vor fi prezentate publicului în expoziția centrală de la București din perioada 5-14 octombrie.

Ei vor juriza lucrări aparținând specializărilor de arte grafice, artă murală, foto-video, pictură, pedagogie și sculptură. Curatori, galeriști, manageri culturali, critici de artă, fotografi, antreprenori și consultanți de artă, profesioniști activi în domenii în care participanții Diploma se pregătesc să își croiască drumul profesional. Proiectul își propune să îi aducă împreună într-un cadru care încurajează feedback-ul și ajută juniorii să conștientizeze și fructifice oportunități.

Ei sunt membrii board-ului creativ din zona de arte plastice:

ALEX GÂLMEANU // Fotograf
 

Fotograf și videograf care activează în București. Majoritatea proiectelor lui sunt concentrate în zona editorială, publicitară și de fotografie experimentală. Activează profesionist în domeniu din 1998 și de-a lungul anilor a fost publicat în toate publicațiile glossy din România, dar și în publicații internațional ca Forbes NY, BBC UK, Reader’s Digest Holland & US, Esquire, Marie Claire, Harper’s Bazaar, GQ și multe altele.

ANDREI BREAHNĂ // Manager cultural, galerist,
colecționar & cofondator EASTWARDS PROSPECTUS


Andrei este manager cultural, galerist și colecționar. A înființat galeria de artă contemporană EASTWARDS PROSPECTUS în 2014, împreună cu Raluca Șoaita (arhitect și colecționar). În 2012 a absolvit masterul Managementul Activităților Artistice și Culturale în cadrul INSEEC, Franța, și tot de atunci cariera sa a avut arta în prim-plan, domeniu care îl pasiona de multă vreme.

CORNEL LAZIA 
// Fotograf


Fascinat de și specializat în (aproape) tot ce încorporează lentile, Cornel Lazia e implicat într-o multitudine de proiecte atât ca fotograf, cât și ca director de imagine. Cadrele lui Cornel au fost folosite pentru CD-uri, coperte, postere și editoriale din reviste glossy, dar și în multe dintre videoclipurile artiștilor români. La scurt timp după ce a intrat la facultatea de film, a început să filmeze scurt metraje.

COSMIN NĂSUI //
Curator, critic de artă & manager cultural


Cosmin Nasui este curator, critic de artă, manager cultural, evaluator de artă contemporană. Este fondator al celei mai largi platforme online pentru susținerea artei contemporane românești, modernism.ro. Este managing partner la Nasui Collection & Gallery, care expune, reprezintă și promovează în țară și străinătate o selecție atentă de artiști contemporani români. Este senior curator la muzeul privat PostModernism din București.

DAN PIERȘINARU //
Fondator & Director AUTOR, MATERIA & NOEL


 
Dan Pierșinaru este artist vizual și creator de contexte. Este fondatorul platformei internaționale AUTOR în a cărei componență intră: AUTOR – târg de bijuterie contemporană, MATERIA – târg de design în piele, NOEL – târgul cadourilor de designer. Totodată el este și editorul revistei AUTOR. Este prezent în manifestările artiştilor români începând cu 1999 ș a avut de-a lungul timpului mai multe expoziţii personale.

ELVIRA LUPȘA // Consultant de artă

 
Elvira Lupșa a studiat istoria artei și filozofia în Franța și în New York. Ea a participat la dezvoltarea mai multor proiecte culturale, printre ele și Making Waves festivalul de film românesc din NYC. A fondat agenția de artă UNICAT și este acum consultant de artă și pune accentul pe promovarea și distribuția artiștilor emergenți români.

EUGEN RĂDESCU // Curator & manager cultural


Eugen Rădescu este manager cultural, curator și teoretician, cu studii iîn științe politice (specializat în relativism moral și etică politică). A scris pentru diferite reviste și publicații naționale și internaționale. Este co-editorul PAVILION – journal for politics and culture, co-directorul Bucharest Biennale (împreună cu Răzvan Ion) și președinte al board-ului organizațional al PAVILION și BUCHAREST BIENNALE.

IOANA CIOCAN // Curator independent &
director general Pavilionul de Artă București – Art Safari


Ioana Ciocan este curator independent, director general al Pavilionului de Artă București – Art Safari. De asemenea, este inițiatoarea și coordonatoarea mai multor programe de artă în spațiul public, a curatoriat numeroase expoziții și a fost lector la diferite conferințe despre arta în spațiul public și practica curatorială. Membru în jurii de specialitate și din 2011 editor asociat la Revista Arta.

MAGDA RADU // Curator & istoric de artă


 
Curatoare și istoric de artă stabilită la București. Este fondatoare și co-curatoare a programului Salonul de proiecte care s-a desfășurat între 2011 și 2015 la MNAC Anexa. A editat sau co-editat mai multe cataloage de expoziții și cărți și este curatoarea participării României la a 57-a ediție a Bienalei de Artă de la Veneția cu proiectul Geta Brătescu – Apariții.
 
MATEI BRANEA // ilustrator, autor de bandă desenată &
realizator de filme de animație


 
Matei Branea, realizator de filme de animație, autor de bandă desenată și ilustrator, este creatorul lui OMULAN, personaj minimalist ce și-a câștigat notorietatea locală în 2002 o dată cu publicarea benzii desenate omonime de către Hardcomics. Ilustrațiile sale și benzile desenate au fost expuse și publicate de la Tokyo la New York, trecând prin Berlin, Londra, Paris și București. În prezent coordonează studenții masteratului de animație din cadrul Facultății de Film și este prorector pe imagine și relații internaționale în cadrul UNATC, București.

MATEI BUȚĂ 
// fotograf

După o perioadă petrecută în America, s-a întors în România și a început să activeze ca fotograf de portrete. A avut oportunitatea de a-și dezvolta proiecte personale și de a cunoaște oameni talentați. Astăzi se bucură să lucreze cu agenții și publicații, îi face plăcere să fotografieze oameni de rând și celebri, să îi cunoască și să le captureze frumusețea prin obiectivul aparatului.

MATEI CÂLȚIA //
Curator & Galerist, Galeria Posibilă


Este curator şi director al Galeriei Posibile. A absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, secţia Pictură. Ca director al Galeriei Posibile din 2003 până în prezent, Matei Câlţia a lucrat cu artişti consacraţi ai scenei de artă din România. Activitatea curatorială este dublată de una editorială, printre cărţile la a căror redactare, editare, publicare a contribuit, se numără și albume de artist.

SUZANA DAN //
Artist, producător & manager proiecte culturale


Artistă, producătoare și îngrijitoare de expoziții, fondatoare a Asociației Ephemair, inițiatoare a unor proiecte ca: Noaptea Albă a Galeriilor, Weekend-ul Galeriilor sau Art on Display. Din 1999 meșterește expoziții mai mult sau mai puțin personale. În prezent bucătărește la NAG, face drapele cu devize înălțătoare și plănuiește să conducă lumea.

SUZANA VASILESCU //
Istoric de artă & manager cultural, fondator Suprainfinit Gallery

Este istoric de artă (specializat în arta postmodernă şi contemporană) şi manager cultural. În anul 2012 a fost considerată cel mai influent manager cultural, alături de nume importante ale scenei culturale românești. A fost organizatorul primei licitaţii de artă contemporană şi postmodernă din țară. În anul 2015 a organizat cea mai mare Bienală de Artă din România, Art Encounters, la Timișoara. În prezent conduce propria galerie de artă contemporană, SUPRAINFINIT, și lucrează ca art advisor pentru importante colecții private din România.