The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Call for entries RDW Digital Showcase & Concept Store

Article / 28 Feb 2022 / Andra Mihai
  • Call for entries RDW Digital Showcase & Concept Store
1/1
Anul acesta, ediția aniversară a festivalului Romanian Design Week,  își propune, sub tema #FORWARD, să sublinieze importanța designului în proiectarea și conturarea viitorului. Se dorește, așadar, accentuarea importanței colaborărilor și a organizațiilor locale care dezvoltă proiecte și produse destinate industriilor creative, prin dezvoltarea unei serii de producții culturale, expoziții și instalații, curatoriate și produse alături de aceștia și reunite în spațiile expoziționale, precum și în spațiile outdoor și în spațiile alternative din cadrul Combinatului Fondului Plastic. Totodată, festivalul vine în sprijinul importanței comunităților creative în co-crearea orașului, prin repunerea în circuitul cultural a Așezămintelor Brătianu, dar mai ales printr-o serie de evenimente satelit, care vor trasa programul și harta RDW 10 ani. 

Astfel, programul ediției aniversare de 10 ani RDW va reflecta rezultatele parteneriatelor strategice pe care The Institute le-a stabilit cu instituții, organizații și entități care contribuie permanent la dezvoltarea scenei creative locale, printre care: Reprezentanța Comisiei Europene în România, Institutul Cultural Român, OAR București, Uniunea Artiștilor Plastici, Asociația Baza. Deschidem orașul, NOD makerspace, ARCEN, Institutul Francez din România, Institutul Liszt - Centrul Cultural Maghiar București sau Centrul Ceh.

Tot în cadrul RDW 2022, ce se va desfășura în perioada 13 - 22 mai, lansăm Digital Showcase, o colecție digitală cu idei și proiecte de design local. Proiectul, lansat în lipsa apelului și expoziției anuale de proiecte best of, invită toți designerii care au fost expuși de-a lungul celor nouă ediții Romanian Design Week să propună cel mai relevant proiect pe care l-au semnat până acum până la data de 1 aprilie.  Mai multe despre cum poți face parte din acest demers găsești aici.

Pe lângă Digital Showcase, lansăm și cel mai mare Concept Store din București, care vine în completarea misiunii RDW, anume aceea de a încuraja publicul să consume produse și servicii românești, generate din sfera designului și a arhitecturii. Produsele pot fi propuse aici.

Pentru mai multe detalii despre ediția de anul acesta, precum și despre platforma digitală dedicată celor mai recente proiecte locale de design, ne poți urmări pe paginile de instagram și facebook și ne poți contacta și pe hello@romaniandesignweek.com.