The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

APOLLO111 și SUB25 lansează SATELIT

News / 15 Feb 2017 / INSTITUTE.RO
  • APOLLO111 și SUB25 lansează SATELIT
1/1
București, 15 februarie 2017. Teatrul Apollo111 și Asociația SUB25 anunță lansarea proiectului SATELIT, dedicat regizorilor români tineri. Acești sunt invitați să înscrie în concurs proiecte de teatru după texte scrise de autori români contemporani. Membrii echipei artistice (regizor, scenograf, coregraf, compozitor etc; actorii nu sunt incluși) trebuie să aibă sub 35 de ani. Două proiecte câștigătoare vor fi produse și montate pe scena teatrului Apollo111.
 
Juriul care va alege proiectele câștigătoare este format din Radu Afrim (regizor), Bogdan Georgescu (dramaturg și regizor), Andreea Borțun (regizor, fondator Festival Ideo Ideis), Adrian Bulboacă (fotograf de teatru) și Bogdan Dumitrache (actor, fondator Apollo111).
 
 
"Satelit este unul dintre proiectele aflate de mult timp pe agenda SUB25. Dar el a devenit posibil numai după întâlnirea cu Apollo111. Pentru că am întâlnit oameni pasionați de teatru și dispuși să crească acest proiect. Vrem să producem spectacole bazate pe texte românești contemporane pentru că suntem convinși că starea dramaturgiei dă seamă despre sănătatea mișcării teatrale. Trăim într-un mediu dominat de figura regizorului, iar unul dintre obiectivele Satelit este să pună în discuție rolul și importanța dramaturgului.", a declarat Bogdan Theodor Olteanu, SUB25.
 
Nu există condiții privind genul sau tematica spectacolului. Detalii despre înscrieri sunt pe http://apollo111.ro/satelit.html. Regulamentul complet al competiției este disponibil tot pe site-ul Apollo111.
 
Înscrierile în SATELIT se pot face până duminică, 12 martie, la ora 17:00. Anunțarea proiectelor câștigătoare va avea loc pe 20 martie, iar producțiile vor avea premiera în luna mai. 
 
 
SUB25 este o organizație neguvernamentală și are ca obiectiv descoperirea și promovarea promovarea tinerilor artiști. Principalele activități ale Asociației SUB25 sunt: editarea revistei SUB25, print și online, producția de materiale video despre tineri artiști, producție de film artistic – 3 scurtmetraje și un lungmetraj.
 
Apollo111 include o stagiune principală de teatru în fiecare an, dar și un repertoriu de teatru pentru copii. Spectacolele pe care teatrul le oferă sunt selecționate anual de către un alt director artistic. Apollo111 va reprezenta totodată mixul perfect între vizionarea celor mai bune spectacole, clasice și contemporane și un spațiu de comunicare între public și artiști, antreprenori din domeniul creativ și personalități din domeniul cultural.