Proiectul de diplomă se dorește a fi o revitalizare a spațiului Muzeului Literaturii Române, pornit de la o cerere reală care presupunea proiectarea unei expoziții de carte veche și nu numai, construită în jurul unui singur artefact: Biblia de la București, prima traducere completă a Bibliei în limbă română, publicată la București în 1688. Aceasta a influențat fundamental formarea și dezvoltarea limbii și literaturii roamane.
Astfel, propunerea mea este de a crea o nouă „faţă” a acestui muzeu (un ”rebranding”), de a realiza un spațiu ce poate fi parcurs de toți oamenii (incluzând persoanele cu deficienţe motorii, vizuale sau auditive) şi de a crea un interior contemporan și interactiv, care nu umbrește contextul de monument istoric ce îl îmbracă. O simbioză între nou și vechi, care invită vizitatorul spre cunoașterea istoriei limbii și literaturii române, într-o manieră interactivă și placută.
Întreg traseul se doreşte a fi un parcurs de iniţiere a vizitatorului în procesul cunoaşterii literaturii române, care duce către ideea de labirint, ce cuprinde şapte camere (paşi) spre iniţiere. Vizitatorul trece astfel de la treapta de necunoaştere la cea de cunoaştere absolută, de la lumină la întuneric.
Portofoliu: https://www.behance.net/CaminaNicolau