The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cartierul Creativ hub+store

Article / 14 Mai 2018 / The Institute
  • Cartierul Creativ hub+storeAdrian Mihaiu
  • Cartierul Creativ hub+store
  • Cartierul Creativ hub+store
  • Cartierul Creativ hub+storeionut macri
  • Cartierul Creativ hub+storeAdrian Mihaiu
  • Cartierul Creativ hub+store
  • Cartierul Creativ hub+store
  • Cartierul Creativ hub+store
  • Cartierul Creativ hub+store
  • Cartierul Creativ hub+store
  • Cartierul Creativ hub+store
  • Cartierul Creativ hub+storeAdrian Mihaiu
1/12
Situat pe Calea Victoriei, o stradă cu istorie în materie de comerț, Cartierul Creativ hub+store va aduce laolaltă design contemporan, inițiative antreprenoriale curajoase și proiecte multidisciplinare aflate la interesecția dintre domenii.

Dezvoltat împreună cu Startarium, spațiul de tipul pop-up va fi activ timp de 10 zile, pe perioada Romanian Design Week, și își propune să aducă împreună oameni, rețele, comunități, promovând o selecție de prezențe și de activități ce au devenit exemple de bună-practică în domeniul creativ.
Cartierul Creativ hub+store va prezenta o selecție de produse de design curatoriate, care s-au remarcat de-a lungul ultimilor an prin fezabilitate și succes pe piață, și va demonstra potențialul pe care spațiile comerciale îl au în Cartierul Creativ. De la obiecte de mic mobilier, decorațiuni, cărți, accesorii, bijuterii până la postere, papetărie și produse pentru copii, magazinul va expune și va promova peste 50 de designeri și artiști.

De asemenea, spațiul de la Victoria 46 va fi, pe toată perioada, gazda unui program dedicat industriilor creative și tinerilor antreprenori, ce va cuprinde conferințe, întâlniri și workshopuri organizate în parteneriat cu instituții și branduri ce împărtășesc aceleași valori cu cele ale Cartierului Creativ.
Progamul de expoziții și activități explorează teme diverse, de la evoluția designerului- antreprenor și a creativilor multi-talentați , până la evoluția designului sustenabil, și include studii de caz ce prezintă exemple de proiecte care au reușit să folosească creativitatea și instrumentele specifice designului în scopul dezvoltării urbane și sociale.

PROGRAM CARTIERUL CREATIV HUB+STORE

Sâmbătă 19 mai // 12.00-13.00 // Acces doar pe bază de invitație
PRESS MEETING CARTIERUL CREATIV

Duminică 20 mai // 11.00 // Acces liber
DESIGNER TALK - Anna Blomquist: COURAJ (K-OURAGE) ȘI MODĂ
Ambasada Suediei la București, în parteneriat cu Institutul Suedez
K-OURAGE este un nou brand din Stockholm care pune accent pe modul în care putem face modă, luând în același timp atitudine în privința egalității la toate nivelurile: gen, etnie, clasă socială, religie. Aducând în discuție perspectiva societății asupra frumuseții și aspectului, K-OURAGE este de părere că lumea modei trebuie să ia atitudine, să conteste și să-și apere valorile.

Luni 21 mai // 17.00-20.00 // Acces doar pe bază de invitație
DESIGNERS MEET & GREET PRODUCERS
The Institute & Startarium
O întâlnire informală între producători și desgineri, menită să încurajeze colaborarea între aceșia, precum și să asigure un prim demers de a crește industriile creative printr-o mai bună comunicare între entitățile implicate în acestea.

Marți 22 mai // 10.00 // Acces doar pe bază de invitație
WORKSHOP PRINTING TEXTILES
EPSON

Marți 22 mai // 16.30
LANSAREA BIENALEI NAȚIONALE DE ARHITECTURĂ – ROMÂNIA 2018, EDIȚIA A 13-A
Uniunea Arhitecților din România
Tema ediției: 100 de ani de arhitectură in România

Marți 22 mai // 18.00 // Acces doar pe bază de înscriere
CONFERINȚĂ - CUM SE POATE ACCESA FINANȚAREA EUROPA CREATIVĂ
Biroul Europa Creativă
Evenimentul va fi o sesiune de informare cu format interactiv ce va prezinta succint programul Europa Creativă, apoi linia de finanțare dedicată proiectelor culturale de cooperare europeană, inclusiv exemple de proiecte finanțate de interes pentru profesioniștii din design și arhitectură.

Joi 24 mai // 10.00 // Acces doar pe bază de înscriere
Startarium Business Bootcamp | De la creator la antreprenor
Startarium
Învață cum să îți aduci pasiunea mai aproape de o afacere sustenabilă! Startarium, Impact Hub si ING ți-au pregătit o doză concentrată de business know-how in completarea inspirației câștigate la Romanian Design Week; te așteaptă trei sesiuni de discuții și workshop-uri aplicate, în care antreprenori și consultanți cu experiența îți vor vorbi despre marketing, pricing, crowdfunding și alte metode de supraviețuire în industria creativă.

Joi 24 mai // 18.30 // Acces liber
CONFERINȚĂ SUSTAINABLE FASHION – ESTE VERDELE CULOAREA VIITORULUI?
Participanți panel: Lena Marie Jensen (Smart Textiles), Agnieska Knera (H&M), Silvia Cristescu (Glamour)
Moderator: Ana Morodan
Ambasada Suediei, în parteneriat cu H&M
Vrei să afli cum se transformă industria modei în industrie verde? Care sunt cele mai mari provocări în furnizarea de haine sustenabile și cum reușește industria să dezvolte tehnologii și să-și schimbe abordarea pentru a satisface așteptările consumatorilor? Întâlnește-i pe experții noștri și alătură-te discuției!

Vineri 25 mai // 11.00 // Acces liber
PREZENTARE LENA MARIE JENSEN // INSTITUTUTUL SMART TEXTILES – FORȚA DIN SPATELE INOVAȚIEI SUSTENABILE A MATERIALELOR TEXTILE
Ambasada Suediei la București, în parteneriat cu Institutul Suedez
Industria textilelor și a modei se confruntă cu o schimbare a paradigmei. Sunt câteva provocări care influențează dezvoltarea în viitor a industriei textilelor și a modei. Lena-Marie Jensen prezintă modul în care Institutul Smart Textiles lucrează cu inovația sustenabilă în domeniul materialelor textile.

Sâmbătă 26 mai // 11.00-14.00 // Acces doar pe bază de înscriere
ATELIER DE UPCYCLING
H&M România
Încă mai ești îndrăgostit de geaca ta din denim? Păstreaz-o în șifonier cât mai mult timp cu un mic truc de stilizare! Vino la atelierul nostru de upcycling și dă viață nouă hainelor tale. Adu-ți hainele și noi te vom ajuta să le adaugi un plus de stil cu câteva petice cool și puțin ajutor din partea stilistului nostru.


Sâmbătă 26 mai // 17.00 // Acces doar pe bază de invitație
DESIGNERS MEET&GREET BUYERS
The Institute & Startarium
O întâlnire între designeri și distribuitori sau alți stakeholderi care îi pot ajuta pe aceștia să înțeleagă mai bine cum trebuie să se poziționeze, să își facă o strategie de pricing sau să ajungă pe rafturile magazinelor pe care le admiră.

Pentru informații despre invitații și înscrieri la evenimente: hello@romaniandesignweek.ro