The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Câștigătorii Premiilor Creativității Arcub - Unatc 2017

News / 18 Dec 2017 / INSTITUTE.RO
  • Câștigătorii Premiilor Creativității Arcub - Unatc 2017Foto: Lucian Năstase
1/1
Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” și ARCUB au invitat universitățile din București să se alăture demersului de premiere a creativității, în cadrul galei celei de-a cincea ediții a proiectului „Premiile Creativității”.

În cadrul evenimentului de vineri, 15 decembrie, au fost premiați studenți care au demonstrat prin realizări remarcabile că sunt creativi și inovatori, fie în domeniul științelor umaniste, fie în cel al științelor exacte.

Universitățile care și-au nominalizat premianții au fost: Universitatea Naţională de Muzică din București, Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Hyperion din BucureștiUniversitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară București, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, Școala Națională de Științe Politice și Administrative din București, Universitatea Titu Maiorescu București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”.

PREMIANȚI:

Dragoș Paul Mihai // Universitatea de Medicină „Carol Davila” din București
Student doctorand al Facultății de Farmacie, Dragoș desfășoară o cercetare inovativă în domeniul biofarmaceutic. Scopul cercetării este dezvoltarea de medicamente noi adresate diverselor patologii neurologice și neuropsihiatrice.



Irina Rădulescu // Universitatea de Muzică din București
Irina este masterandă la clasa de percuție a profesorului Alexandru Matei și la clasa de muzică de cameră a profesoarei Verona Maier. A susținut multe recitaluri ca solist și ca membru al unor ansambluri de percuție sau orchestre din țară. Este colaborator al Filarmonicii George Enescu și al Operei Comice din București, precum și membru al Orchestrei Naționale de Tineret condusă de Christian Mandeal.



Ioana Corina Fugaru, Marina Aurelia Antonescu, Anca Florina Bonciu // Universitatea din București
Universitatea din București a propus premianți, atât pentru domeniul științelor umaniste, cât și pentru cel al științelor exacte. Ioana Corina Fugaru împreună cu Marina Aurelia Antonescu, masterande la Facultatea de Geografie, au lucrat în echipă în proiectul EFdeN al Asociației Solar Decathlon București. Ele au realizat studiul climatic pentru competiția internațională "Solar Decathlon Middle East 2018" din Dubai.

Anca Florina Bonciu este masterand al Facultății de Fizică, profilul Fizica materialelor avansate și nanostructuri. Este activă în cercetare la Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației.



Iulian Octavian Pîrvulescu // Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București
Iulian urmează cursurile de master în „Managementul situațiilor de urgență”, ale Facultății de Pompieri. S-a remarcat în domeniu prin lucrarea „Creșterea securității la incendiu a personalului de intervenție prin utilizarea sistemelor moderne de intervenție. Studiu în domeniul roboticii”.



Mihai Nan // Universitatea Politehnică din București
Mihai este student în anul I la programul de masterat "Artificial Intelligence" din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare. „Algoritmi pentru implementarea jocurilor cu mai mulți utilizatori” a fost considerată o lucrare de licență de excepție. Este pasionat de domeniul inteligenței artificiale în care dorește să se perfecționeze ca cercetător.



Daniel Oprea
// Universitatea Hyperion
Daniel studiază Imagine de Film și Televiziune, anul III. Este interesat de estetica cinematografică și de noile formule în abordarea imaginii de film. Are experiență profesională, atât în scurt, cât și lung-metraj și în filmul documentar.



Andrei Popa //
 Școala Națională de Științe Politice și Administrative din București
Andrei este student în anul I la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, specializarea Publicitate. A câștigat primul loc la Competiția de Design NESCAFE Alegria 2017.



Andrei Avădănei // Universitatea „Titu Maiorescu” București
Student în anul III la Facultatea de Informatică din Universitatea „Titu Maiorescu” București, Andrei este președintele ONG-ului numit Centrul de Cercetare în domeniul Securității Informatice din România. Are peste 10 ani de experiență în domeniul IT și Cyber Security. A fost premiat la peste 60 de concursuri internaționale și naționale de dezvoltare web și software, algoritmi și securitate.



Ovidiu Stoian // Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București
Student al Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Ovidiu are diverse preocupări artistice, mai ales în domeniul muzicii.



Andreea Ciocîrlan și Eugen Dediu // Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”
Andreea a absolvit programul de licență Regie Teatru și a obținut numeroase premii la festivaluri naționale cu spectacolul „Ei, și?”,  adaptare după „Improvizație la Alma” de Eugène Ionesco.



Eugen este student în anul III la Regie Film. A câștigat de curând, la Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, Premiul Președintelui Uniunii Cineaștilor din România pentru filmul "A Short Film About Voyeurism". A regizat mai multe filme de ficține, nominalizate și apreciate la festivaluri de profil. Este pasionat și de scris, publică eseuri, recenzii cinematografice și proză scurtă.