The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Câștigătorul concursului de idei pentru revitalizarea Halei Laminor

News / 18 Apr 2017 / INSTITUTE.RO
  • Câștigătorul concursului de idei pentru revitalizarea Halei Laminor
  • Câștigătorul concursului de idei pentru revitalizarea Halei Laminor
1/2
Proiectul câștigător al concursului de idei pentru Hala Laminor, organizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP), în parteneriat cu Primăria Sector 3, este „Parc istoric”, realizat de Simina Marin și Liviu Neagu.

Proiectul a fost prezentat în fața autorităților centrale și locale, precum și a cetățenilor interesați de viitorul fostei fabrici de țevi. Câștigătorii vor continua discuțiile cu privire la revitalizarea Halei cu Primăria Sector 3, proprietara acesteia, care are în plan transformarea și redarea către comunitate a obiectivului de patrimoniu comunitar urban. Reprezentanții Primăriei Sector 3 au precizat că revitalizarea Halei Laminor este un proces de lungă durată, iar principalul scop este acela de a securiza și igieniza spațiul.
 
Simina Marin este studentă în anul III la The Bartlett School of Architecture, University College London (UCL) și Liviu Neagu este student în anul III la University College London (UCL), European Social and Political Studies, student afiliat The Bartlett School of Planning.
 
Proiectul propus de cei doi tineri are ca principale obiective obținerea unui grad ridicat de satisfacție în rândul locuitorilor Sectorului 3, prin combinarea unor elemente pe care respondenții sondajului realizat de IPP doresc să le regăsească în proiect; conservarea arhitecturii și aducerea în prim-plan a istoricului halei Laminorului, prin restaurarea parțială și transformarea acesteia, astfel încât să poată servi unui nou rol; utilizarea de energii verzi și concepte arhitecturale sustenabile, pentru a reduce costurile administrative și pentru a înlătura impactul negativ asupra mediului înconjurător.  
 
Propunerea noastră vizează deschiderea întregii zone și transformarea halei într-un parc verde, exterior și interior, având atât un rol recreativ, cât și unul educativ. Spațiul ar include o galerie de artă (suspendată pe terasele ce ar fi construite în interiorul clădirii), spații de relaxare, o bibliotecă publică și facilități sportive. De asemenea, propunerea urmărește conservarea, consolidarea si reproducerea elementelor arhitecturale originale ale locației, astfel încât să permită menținerea autenticității halei Laminorului, precum și reciclarea și reutilizarea, pe cât posibil, a materialelor deja existente în hală. 
 
Pe lângă faptul că propunerea „Parc istoric” promite un spațiu verde generos în Sectorul 3, abordează o serie de elemente eco-friendly, menite atât să reducă impactul asupra mediului, cât și să diminueze costurile de administrare: luminatul public ar fi alimentat cu energie solară; sistemul de irigații necesar întreținerii spațiilor verzi ar fi conectat la un sistem de captare a precipitațiilor; suprafața destinată geamurilor pe tavanul halei ar fi extinsă, pentru a permite accesul luminii naturale; sistemul de ventilație s-ar baza în mare măsură pe ventilația naturală.