The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CĂTĂLINA COSMA // LAST 100 YEARS - A COLORING BOOK

Article / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • CĂTĂLINA COSMA // LAST 100 YEARS - A COLORING BOOKCĂTĂLINA COSMA
  • CĂTĂLINA COSMA // LAST 100 YEARS - A COLORING BOOKCĂTĂLINA COSMA
  • CĂTĂLINA COSMA // LAST 100 YEARS - A COLORING BOOKCĂTĂLINA COSMA
  • CĂTĂLINA COSMA // LAST 100 YEARS - A COLORING BOOKCĂTĂLINA COSMA
1/4
Cătălina Cosma este un artist vizual din București. Deși preferă fotografia, lucrările sale sunt un amestec între new media și mediile tradiționale. Preferă o abordare cognitivă a artei, ce are la bază simplitatea. Se inspiră din problemele societății contemporane și paradoxurile vieții cotidiene.

Last 100 Years - A Coloring Book

Istoria recentă a omenirii stă, astfel, sub semnul mărturiilor fotografice ce au devenit reprezentative pentru lumea în care trăim. Prin prezentul proiect, artista propune o “inventariere” a imaginilor semnificative din ultimii 100 de ani, sub forma unei cărți de colorat.

Plecând de la ideea de poveste, de a descoperi și de a redescoperi o serie de evenimente într-un mod ludic, cartea poate fi prezentată sub forma redescoperirii trecutului, accesând caracterul ei narativ. Ea re-spune, totuși, povstea evenimentelor ce au fost, ajutându-ne să conștientizăm importanța acestora pentru societatea contemporană.

Cheia realizării acestui proiect a fost utilizarea următorului paradox: dacă o imagine ajunge să fie extrem de cunoscută, publicul nu îi mai acordă aceeași atenție. Sunt trecute ușor cu vederea diverse detalii, iar mesajul își pierde din intensitate. Prin readucerea în discuție a unor fotografii puternice, artista și-a dorit să le reactualizeze și să le prezinte, din nou, publicului.