The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CEGC 2016 - diversitate și cultură în industria jocurilor video

Article / 08 Mar 2016 / Vlad Calu
  • CEGC 2016 - diversitate și cultură în industria jocurilor video
  • CEGC 2016 - diversitate și cultură în industria jocurilor videoRomanian Speakers Lineup
  • CEGC 2016 - diversitate și cultură în industria jocurilor videoIndie Expo
  • CEGC 2016 - diversitate și cultură în industria jocurilor videoBig Room Closing
  • CEGC 2016 - diversitate și cultură în industria jocurilor videoVlad Calu / CEGC Communications Director
  • CEGC 2016 - diversitate și cultură în industria jocurilor videoCEGC Management Team
1/6
Material curatoriat de Internetics

În anul 1365, arhiducele Rudolf al IV-lea de Habsburg fonda Universitatea din Viena, o entitate ce urma să devină una dintre cele mai vechi instituții de învățământ și cercetare din spațiul vorbitor de limbă germană. 650 de ani mai târziu, pereții clădirii din Universitätsring 1 aveau să găzduiască nu doar fresce ale lui Gustav Klimt, ci și un număr mare de lucrări de artă digitală interactivă - o selecție de peste 60 de jocuri video create în spațiul central european extins.

<Diversitate>

Tema centrală a evenimentelor Central European Games Conference din acest an a fost „Diversitatea Culturală a Ideilor”. Scopul alegerii acestei teme a fost acela de a prezenta varietatea și calitatea individuală a celor peste 650 de creativi și profesioniști din Europa Centrală, care lucrează în această industrie si care au participat activ in cadrul conferinței, promovând în același timp și valori precum incluziunea socială și cooperarea internațională.

<Reprezentare>

Fiind inclusă în planul CEGC încă de la ediția inaugurală, România a fost reprezentată și în acest an de câteva figuri relevante ale scenei locale.

Tina Merry, World Wide QA Senior Director al Electronic Arts București a fost unul dintre capetele de afiș ale întregului eveniment, deschizând prima zi a conferinței cu un seminar despre dezvoltarea unei cariere în game development.

Sectorul independent a fost reprezentat de către Nicolae Berbece, game designer și fondator al studioului Those Awesome Guys din București și de către Radu Danciu, fondator al Sprocket, Inc. din Iași.

Nick Berbece rămâne în continuare unul dintre puținii români de notorietate la nivel internațional când vine vorba de indie games. Sesiunea sa din acest an a purtat numele ‘’The T word that Everybody Skips’’, o discuție comparativă focusată pe designul tutorialelor din jocuri.

Radu Danciu se definește ca fiind un Entertainment Engineer, cu experiență dobândită în studiouri ca Microsoft Studios, Ubisoft București și Io-Interactive Copenhaga. De-a lungul carierei sale și-a pus amprenta pe jocuri celebre precum Deus Ex: Human Revolution și Hitman. Prezentarea sa din cadrul CEGC 2016 intitulată ‘’Tooling for the future of production’’ s-a axat pe nou dobândita sa experiență de indie developer.

<Recunoaștere>


CEGC 2016 a fost pentru prima dată gazda unei competiții, câstigatorii fiind deciși în egală măsură de către membrii echipei și de către toți participanții din cadrul evenimentului. Alături de marele câștigător, au fost desemnate și două mențiuni.

Prima mențiune a revenit lui Dave Cooper, artist vizual, muzician și programator pentru jocul Blockships.

Cea de-a doua mențiune a revenit studioului polonez Plastic pentru jocul Bound co-produs alături de Santa Monica Studios.

Trofeul, un bubble roz (mascota oficială a CEGC și întruchiparea metaforică a diversității) 3d printed a revenit studioului The Rogues, un grup de foști studenți ai Hogeschool voor de Kunsten din Utrecht, crescuți și sprijiniți de către cunoscutul incubator olandez Dutch Game Garden. Jocul expus poartă numele de Rogues with Benefit

<Cooperare>

Proiectul CEGC nu este o doar conferință în sensul tradițional al cuvântului. Dorința principală a organizatorilor este de a dezvolta o imagine cât mai sănătoasă a industriei în Europa Centrală și de a crea noi oportunități de creștere în Europa de Est. Cu acest scop, CEGC a reușit să atragă parteneri la nivel continental, având sprijinul unor organizații precum Institutul Polonez, Centrul Ceh, Institutul Francez, Institutul Cultural Roman din Viena, Creative Europe Desk, Federația Dezvoltatorilor de Jocuri din Europa (EGDF), Austrian Association for Entertainment Software (A–VUS) și Syndicat National de Jeu Vidéo din Franța.

CEGC este un proiect fondat, dezvoltat și condus integral de către voluntari, echipa fiind formată din mai mult de 30 de membrii, răspândiți în întreagă Europa Centrală și de Est. Vlad Calu este Communications Director al Central European Games Conference și îi puteți scrie la vlad@cegconf.com.