The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CHRISTOPH NIEMANN. Punct de vedere

Article / 24 Feb 2020 / The Institute
  • CHRISTOPH NIEMANN. Punct de vedere@Christoph Niemann 2020, Sunday Sketch (News)
  • CHRISTOPH NIEMANN. Punct de vedere@Christoph Niemann 2020, Sunday Sketch (Rolls Royce)
  • CHRISTOPH NIEMANN. Punct de vedereChristoph Niemann
1/3
Pentru prima dată la București, MNAC și Hotspot Workhub prezintă cele mai cunoscute opere și serii narative ale lui Christoph Niemann, cum ar fi Coperțile The New Yorker / The New Yorker covers, Desenele de duminică / Sunday Sketches, Forme / Pattern, Caietele de notițe / Sketchbooks, Să dospească / Let It Dough, Ilustrații politice / Political Illustrations, Orașul abstract / Abstract City sau Ilustrațiile Wired / Wired.

Vernisaj MNAC: 27 februarie, 19:00, în prezența artistului
Intrarea este gratuită, iar accesul se face liber cu mașina pe la poarta B3 din Calea 13 Septembrie.
Prezentare de artist și vernisaj Hotspot Workhub: 28 februarie, 10:30 (The Mark / Podium Building, Calea Griviței 82-98, etaj 1)

Acuarele și desene pe șervețele de cafea, lucrări fotografice și cărți de autor, ilustrații din pixeli și animații de realitate virtuală - Niemann găsește întotdeauna noi forme de exprimare artistică. Cu ochelari pentru realitatea virtuală, aplicații pentru copii și adulți și lucrări video, expoziția invită la o experiență artistică completă în familie.

Uneori jucăuș, alteori serios și mereu la obiect, Christoph Niemann surprinde impresii, spune povești într-o clipită, transformă obiecte în miniaturi poetice. Întotdeauna surprinde cu perspective neașteptate asupra a ceea ce este aparent familiar și permite publicului să devine parte integrantă din procesul artistic. În lucrările sale explicit politice îl simțim pe Niemann ca un comentator tăios al zilelor noastre, ilustrațiile sale de copertă pentru legendarul The New Yorker devenind iconice pentru lumea post-adevăr.

Lucrările sale reprezintă gesturi mici, dar necesare, pentru a transforma orice obiect sau fapt cotidian într-o întreagă poveste, imaginile sale oferă cifruri, coduri - o reinterpretare a familiarului, testând limitele abstractizării sale. Christoph Niemann este un narator în imagini, un maestru al momentului perfect, prin observațiile sale precise, ironice, de fiecare zi.

Expoziția este organizată de MNAC & Hotspot Workhub București
Christoph Niemann (n. 1970) este artist, autor și animator. Lucrările sale apar în mod regulat pe coperțile revistelor The New Yorker, National Geographic și The New York Times. Lucrările de artă ale lui Christoph Niemann au fost prezentate în numeroase retrospective muzeale. A desenat în direct la Bienala de Artă de la Veneția, la Jocurile Olimpice de la Londra și a schițat Maratonul orașului New York (The New York City Marathon), în timp ce alerga efectiv. A creat prima copertă care folosește realitate augmentată pentru revista The New Yorker, precum și o animație în realitate virtuală de 360 de grade, desenată manual pentru numărul US Open al revistei. Printre clienții săi se numără Hermès, Google, LAMY și Muzeul de Artă Modernă din New York.

Christoph este membru al Alliance Graphique Internationale / Alianța internațională a artiștilor grafici. În 2010 a fost inclus în Art Directors Club Hall Of Fame. Este autorul a numeroase cărți, inclusiv monografia Sunday Sketching / Schițe de duminică (2016), WORDS / CUVINTE (2016) și Suvenir / Souvenir (2017).

Cea mai recentă carte a sa, Hopes and Dreams / Speranțe și vise, are ca subiect călătoria lui Cristoph la Los Angeles pentru a-l întâlni pe artistul David Hockney. Cu Jon Huang a creat aplicațiile pentru copii PETTING ZOO și CHOMP. Opera sa este subiectul unui episod din Abstract, un serial Netflix.

Hotspot este noul concept de coworking al nemților de la REC Partners. După zeci de ani de consultanță pentru alți clienți și sute de mii de metri pătrați proiectați în toată Europa, REC s-a hotărât să intre pe piața foarte dinamică de coworking cu un concept inovator. Depășind practica birourilor individuale ale începutului de secol, “office landscape” al anilor ’50 și "open-space" al ultimelor decenii, REC propune un nou concept bazat pe experiență și inovație. Împreună cu arhitecții de la Biroarchitetti Milano, conceptul de "3D office landscape" propune zone de birouri pe mai multe niveluri, în mai multe configurații care sprijină utilizatorul în găsirea spațiilor și mobilierului ideal proiectului său.

Pentru a promova creativitatea și imaginația și pentru a oferi un plus de valoare spațiilor create, Hotspot s-a hotărât să demareze organizarea unei serii de evenimente culturale, în parteneriat cu alte instituții, dedicate unor nume de referință din zona arhitecturii, designului și a industriilor creative.

Prima dintre acestea va avea loc pe 27 si 28 februarie, invitat va fi ilustratorul german Christoph Niemann, căruia îi vor fi dedicate două expoziții, una la Muzeul Național de Artă Contemporană, cea de-a doua, la Hotspot.

________________________________________________________________________

Sponsori:
Decor Floor, Project 1, Greentek & DARA Lighting, Crama Oprișor, Policolor România, Grup Transilvae, Vitamin Aqua

Parteneri media:

Cărturești, Elle România, Energiea, FEEDER.ro, GOKID.ro, Igloo media, Life.ro, National Geographic Romania, Radio România Cultural, Revista ARTA, RFI Romania, Revista Zeppelin, SUB25, Super, Supereroi printre noi, TANANANA, The Institute, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți București.