The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Claudia Pușcașiu // Răul necesar

Article / 27 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Claudia Pușcașiu // Răul necesar
  • Claudia Pușcașiu // Răul necesar
  • Claudia Pușcașiu // Răul necesar
  • Claudia Pușcașiu // Răul necesar
  • Claudia Pușcașiu // Răul necesar
1/5
Gravura, o tehnică a artelor vizuale, are la bază ca modalități de exprimare săparea, incizarea, perforarea prin diverse procedee fizice sau chimice.

Astfel, această platformă reprezintă zona de creație, unde configurarea imaginilor plastice prinde contur și oferă artistei spațiul necesar pentru a se afirma.

RĂUL NECESAR

Ideea, conceptul de “black hole” conturează elemente ce definesc paşii  prin care  individul trebuie sau alege să treacă pentru a ajunge la desăvârşirea totală a spiritului.

”Black hole”, în viziune generală, este definiţia matematică a unei regiuni între spaţiu şi timp, care exercită o forţă gravitaţională atât de mare încât nici o particulă nu poate scăpa. Dar, în vizunea artistei, “black hole” reprezintă o succesiune de şapte trepte, fiecare simbolizând câte o etapă, de la cea mai ușoară probă până la cea mai dificilă, în urma căreia se ajunge la evoluţia sufletului.

Depăşirea sentimentului de HAOS pe care fiecare individ îl resimte în clipele de negru este redată în imginea unui “black hole” și oferă o viziune simbolică a acestuia, înconjurată de forme geometrice simple, ce conţine cele patru elemente primordiale: apa, aerul, pământul şi focul. Un joc de semne între lumea raţională şi lumea ideilor, ce se aşează fie deasupra, fie sub haloul ce substituie portalul către etapa următoare.