The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

co/rizom - tools to empower artisans

Article / 08 Sep 2020 / The Institute
  • co/rizom - tools to empower artisansco/rizom
1/1
co/rizom este o organizație vieneză ce și-a propus facilitarea accesului la piața globală de retail a meșteșugarilor tradiționale. Folosind un pachet de unelte create în jurul designului de produs contemporan, co/rizom intervine în procesele de dezvoltare de produs și de dezvoltare a afacerilor pentru a ajuta meșteșugarii să fie competitivi pe piața liberă.

Împreună cu Wiener Times din Austria și Zestrea din Transilvania, România, co/rizom a creat o colecție de perne și scăunele tradiționale pe care le aduce acum în fata publicului larg.

co/rizom va expune la ROMANIAN DESIGN WEEK (11 - 20 Septembrie 2020) și la VIENNA DESIGN WEEK (25 Septembrie – 4 Octombrie 2020).

perne de la Wiener Times
Materialele tradiționale – țesute și brodate de mână – sunt transformate într-o serie de perne de călătorie. Interacționând cu tradiția bogată a folclorului transilvănean, pernele reușesc să transpună scaunele țărănești tradiționale într-un univers contemporan.

„La intersecția între design, meșteșug, artă și decorație, Wiener Times creează obiecte de zi cu zi ce ies în evidență prin stilul elegant, dar îndrăzneț. Accentul este pus pe textile. Toate piesele sunt create acordând o atenție deosebită detaliilor meșteșugite, forțând în același timp barierele dintre abstract și funcțional.”

Wiener Times înseamnă Susanne Schneider și Johannes Schweiger. www.wienertimes.com

scăunele și țesături tradiționale de la Zestrea
Zestrea este o cooperativă meșteșugărească din zona Beiușului, România și face parte din comunitățile co/rizom. Folosind tehnici tradiționale de producție, realizează textile țesute și brodate pe bumbac și in, dar și mici obiecte de tâmplărie.

Mai mult despre zestrea AICI.

co/rizom
tools to empower artisans

Într-o perioadă în care interesul global pentru meșteșuguri a explodat, iar stăpânirea tehnicilor tradiționale de producție este în cădere liberă, metodologia de lucru co/rizom propune aplicarea principiilor de proiectare și design și a standardelor de dezvoltare de produs, precum și a unor strategii simple și eficiente de marketing și promovare pentru a sprijini meșteșugarii și micii producători sau întreprinderi sociale să devină furnizori pe piața globală de retail.

Pentru dezvoltarea acestei metode de lucru, co/rizom se bazează pe o echipă de experți și o rețea de consultanți, asigurându-se în același timp că și meșteșugarii cu care aceștia lucrează sunt implicați activ în toți pașii de dezvoltare a procesului.

co/rizom crede cu tărie ca mesteșugul tradițional poate supraviețui doar dacă meșteșugarii sunt sprijiniți în mod pragmatic. Folosind uneltele dezvoltate de co/rizom, aceștia își pot crea comunități interconectate și prospere în care se pot genera venituri echitabile, în același timp crescând calitatea produselor realizate și asigurând supraviețuirea unor tehnici tradiționale de producție, care altfel ar putea fi pierdute pentru totdeauna.

co/rizom a fost fondat de Alina Șerban împreună cu Nadja Zerunian, forța creativă din spatele organizației, și cu antreprenorul social Andrei Georgescu. Din echipă mai fac parte Gabor Nagy și Lisa Pock.

www.corizom.org
co/rizom este un program de dezvoltare finanțat de ERSTE Stiftung