The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Elisabeta Ioana Raluca Cocenai // Țesături

Article / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Elisabeta Ioana Raluca Cocenai // Țesături
  • Elisabeta Ioana Raluca Cocenai // Țesături
  • Elisabeta Ioana Raluca Cocenai // Țesături
1/3
A terminat în anul 2016 masterul la Universitatea Națională de Arte și Design Textil din București, a studiat ramura de imprimerie textilă și țesut din cadrul Universității, a participat la diferite expoziții de artă: Expoziție Ambasada S.U.A România, Expoziție Galeriile Orizont, Expoziție la Râmnicu Vâlcea, Expoziția The Institute Amzei Market Markers.

ȚESĂTURI

Masteranda a realizat o bogată documentare privind decorația și specificitatea stilului Art Nouveau. Materialul favorit pe care a realizat documentarea este sticla special prelucrată cromatic și structural-vase bijuterii, obiecte de artă din colecția Regală de la Pelisor. Structurire repetitive transparente și-au găsit o transpunere în țesătură prin transgresiunea formală și tehnologică.
Țesăturile realizate au un efect optic accentuat de materialitatea firului de bătătură obținut din șuvițe de tul colorat, în nuanțe care trimit cu gândul la culoarea și structura sticlei stratificate în decorație. Această lucrare este dedicată design-ului de interior cât și design-ului vestimentar, aceste piese trimit către obiecte vestimentare. Sunt realizate în tehnica basse lisse, adică războiul orizontal, iar țesăturile au aproape trei metri.