The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Concurs de design pentru industria de producție publicitară cu premii în valoare totală de 5000 de euro

News / 09 Aug 2017 / INSTITUTE.RO
  • Concurs de design pentru industria de producție publicitară cu premii în valoare totală de 5000 de euro
1/1
Patronatul Asociația Producătorilor și Importatorilor din Industria de Publicitate (APIIP) a lansat EAST ACADEMY AWARDS – prima ediție a unui concurs de design pentru industria de producție publicitară din România. În urma concursului vor fi acordate premii în valoare de 5.000 de euro.
 
APIIP și-a propus să încurajeze inovația și design-ul produselor folosite în industriile aplicate din advertising și publicitate. EAST ACADEMY este o entitate creată de asociația profesională APIIP,  care își propune să educe și să promoveze oportunitățile din advertising-ul aplicat pe patru direcții de acțiune: Conferințe, Cărți, Cursuri și Concursuri. 
 
EAST ACADEMY AWARDS (EAA) este un concurs de design pentru industria de producție publicitară, la care poate participa orice persoană fizică din România sau străinătate cu vârsta minimă de 18 ani. Competiția va avea vizibilitate și pe plan internațional prin afliere cu asociațiile partenere ESF – European Sign Federation și ISA – International Sign Association.
 
Concursul EAST ACADEMY AWARDS este structurat pe cinci secțiuni, astfel:
1. Premiul KLASS - semnalistică
2. Premiul MIMAKI - echipamente
3. Premiul MASTER GRAPHIC MEDIA - retail
4. Premiul PIN PLUS PIN - materiale
5. Premiul PRINTCENTER - print.
 
La fiecare secțiune se va acorda câte un singur premiu. Premiile vor fi certificate de APIIP. Înscrierea în concurs se face gratuit pe baza unui formular de înscriere. Fiecare participant poate înscrie în concurs maxim două proiecte în secțiuni diferite, doar în nume propriu de persoană fizică. După înscriere, proiectele se trimit sub formă de fișiere PDF până la 30 august. Pe data de 31 august un juriu de specialiști din producție publicitară va nota toți concurenții înscriși. Primii trei clasați din fiecare secțiune vor intra în finală. Aceștia vor avea la dispozitie perioada de 1 – 15 septembrie pentru a pregăti machete fizice pentru aceleași proiecte fără să le mai facă modificări esențiale. Pe 25 septembrie un al doilea juriu independent va stabili câte un câștigător pentru fiecare secțiune. Cinci finaliști vor primi câte o diplomă, un trofeu și un premiu de 1.000 de Euro. 
 
Decernarea premiilor va avea loc pe 27 septembrie, în București, în cadrul unui eveniment organizat de Euroexpo. Proiectele concurenților nominalizați vor fi expuse într-un spațiu dedicat la Romexpo în perioada 26 – 29 Septembrie, la târgul Print & Sign 2017.