The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Conectează-te la următorul feeder sound LIVE STREAMS cu MISS I (dj set) & PASR (live painting)

Article / 14 Iul 2020 / The Institute
  • Conectează-te la următorul feeder sound LIVE STREAMS cu MISS I (dj set) & PASR (live painting)PASR @ Work in Progress, Clădirea Ciclop
1/1
Echipa feeder.ro este încântată să vă invite să vă alăturați unui nou episod de feeder sound LIVE STREAMS cu MISS I și PASR. Pentru a 4-a sesiune live a seriei, puteți asculta și urmări doi artiști care își exprimă viziunile prin muzică și artă vizuală. Miss I va crea un set de două ore, în timp ce Pasr va picta live o pânză de mari dimensiuni (200 x 150 cm). Performance-ul va fi transmis live pe pagina feeder.ro și facebook.com/feeder.ro, miercuri, 22 iulie, începând cu ora 18:00.

Live stream: https://www.feeder.ro/2020/06/29/live-miss-i-pasr/

Despre MISS I
Cu o înțelegere profundă a muzicii, Miss I are o vastă carieră ca DJ, curatoare de sunete, fondatoare a magazinului Misbits și manager de label. În calendarul feeder.ro, puteți găsi evenimente în care Miss I a performat în urmă cu 11 ani, în 2009. DJ seturile ei sunt intense și emoționante și au expus audiențele unor cluburi underground, petreceri și festivaluri precum Chalet Club (Berlin), Griessmuehle (Berlin), Eden, Guesthouse, SNRS 48, ABC, RTS.FM, Bucuresti Underground, Proudly Made by Us, Waha, la experimente muzicale profunde și complexe. De-a lungul timpului, Miss I a împărțit scena cu Rhadoo, Cosmjn, Iuly.B, Haokah, Afriqua, Vlad Arapasu, Dragoș Ilici, Giuliano Lomonte, Alexandra, Vincentiulian, Direkt, Dan Andrei, Paul Agripa, Cap, Cezar, Cristi Cons și mulți alți artiști interesanți care explorează peisajul local și internațional.

În 2014, feeder.ro a publicat un interviu extins cu Miss I, care a apărut în ediția limitată tipărită a booklet-ului feeder insider. În același an, feeder.ro a publicat cel de-al patrulea episod al seriei de podcast-uri feeder sound, înregistrat de Miss I, urmat de evenimentul feeder.ro x Misbits vinyl session & live painting. Pe feeder.ro puteți găsi o categorie distinctă pentru Misbits, unde puteți explora o selecție inspirată de viniluri, recenzii, fotografii și videoclipuri de la evenimente. Aici puteți găsi câteva imagini la deschiderea magazinului de discuri.

Recent, feeder.ro a avut plăcerea de a o invita pe Miss I ca membru al juriului pentru feeder sound open call.

Despre PASR
Un personaj enigmatic cu doar câteva apariții pe scena publică, Pasr se află în zona culturii graffiti și a artei stradale din anul 2000. Lucrările sale sunt rare și foarte prețioase. El creează o mulțime de detalii și efecte atunci când folosește spray cans sau markere. Cu o abordare minimalistă, aproape ca și când ar schița, Pass obține atât culori contrastante și vibrante, cât și linii moi și dure într-o singură imagine.

Una dintre cele mai impresionante lucrări murale ale lui Pasr a fost văzută la Work in Progress, în Parcarea Ciclop, în 2013, unde a pictat un ochi de pasăre minunat, colorat și ultra-detaliat. Un an mai târziu s-a alăturat acțiunii de la Train Delivery, la Gara de Nord, unde a pictat capătul unui tren vechi. Din când în când, câteva păsări apar prin locuri ascunse din București. În 2017, emblematicul vultur de pe Calea Victoriei a apărut la intersecția cu strada Doamnei și, din fericire, este încă acolo. Trecătorii au fost plăcut surprinși să vadă muralul lui Pasr în cadrul ediției de anul trecut a festivalului Street Delivery. A colaborat cu Sunshiners pentru un mural pe litoralul Bulgariei, iar în 2020 Pass a vizitat Krapetz unde a făcut o altă piesă mică.

Puteți descoperi o selecție fascinantă a operelor de artă ale lui Pasr, tipărite în cartea Un-hidden Street Art in Romania sau explorând versiunea digitală a hărții Un-hidden Street Art in Romania.

Alătură-te evenimentului, urmărește updates pe rețelele de socializare și rămâi conectat/ă la muzică underground și cultura street art / graffiti.

Text deCristina Popa&Andrei Racovițan
Fotografii de PetreGhiocel – VJ VLC, Alex Iacob, ȘtefanTuchilă – UltimulEtaj, Pasr, Cristina Popa & Andrei Racovițan
Transmisie live de Vixi

Edițiile precedente feeder sound live streams au avut ca invitați artiștii Teluric& Maria Bălan // Kozo &Irlo // Cr15tina &Aeul. Aici poți vedea întregul line up, program și mai multe informații care să îți hrănească apetitul pentru artă și muzică underground.

Despre feeder sound
Proiectul feeder sound II este organizat de echipa Save or Cancel, compusă din Cristina Popa (random) și Andrei Racovițan (ubic) prin feeder.ro, co-finanțat de AFCN, Aria tematică: Artă digitală și noile media. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Vizitează pagina proiectului feeder sound, EP reviews și exclusive premiere pentru a fi la curent cu noile activități programate.

feeder sound este o investigație în activitatea artiștilor locali și internaționali, alcătuită din seturi de DJ și melodii contemporane curatoriate cu meticulozitate într-o colecție de sunete care promovează recunoașterea reciprocă și schimbul cultural între muzicieni din întreaga lume.

Despre Save or Cancel
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.